Lifestyle

De meest actuele berichten over Fons en onderwerpen die ons inspireren.

29 maart, 2018

onze nieuwe Multistrada!

Off the beaten path!.

Multistrada!   Bij Fons houden we niet van beperkingen of grenzen en onze klanten ook niet. Zij bepalen zelf wel hoe en waar ze willen rijden en dat kan met ons laatste model, de MultiStrada, onze meest veelzijdige fiets. Door het..

Lees meer
04 maart, 2018

Fons op de bikemotion beurs

Dank je wel iedereen, het was een succes!

Afgelopen weekend stonden we op de Bike MOTION in Utrecht. Op kantoor is de champagne open getrokken, want we hebben wat te vieren! De Bike MOTION was een geweldig succes. We mogen met trots mededelen dat we zijn uitgeroepen tot de mooiste..

Lees meer
01 december, 2017

blog café du cycliste

All the other

We had a nice talk with Café du cycliste from France. They where curious about Fons bikes and wrote an interview on their  blog .  Specific (adjective): relating to species or a species - "the differences between them can only be on the..

Lees meer
01 november, 2017

carbon wielen van Scope

Scope wielen komen keer op keer uitstekend uit de test.

Bij een premium racefiets zoals Fons horen jouw persoonlijke keuzes zoals wij je dat bieden met de keuze voor kleur, groepset, remtechniek etc. Bij Fons weten we hoe belangrijk de verschillende componenten van een racefiets zijn en dan met name..

Lees meer
09 oktober, 2017

Sarah & Fons

Mijn Fons voelt licht, maar wel heel solide.

Ik ben begonnen met fietsen om lekker in de natuur sportief bezig te zijn. Je komt sneller op plekken waar je met de auto niet komt. Ik loop ook hard, maar daarbij heb ik vaak last van blessures en dat hou ik ook niet zo lang vol. Fietsen kan ik..

Lees meer
01 september, 2017

vol in de remmen

Bij Fons zijn we gek op hard fietsen maar we komen ook graag heelhuids thuis.

Hard rijden betekent dat je ook hard moet kunnen remmen en dat het liefst onder alle omstandigheden. Daarom kun je jouw Fons ook krijgen met schijfremmen.     De schijfrem werkt op bijna elk gebied beter dan de conventionele rem en wordt door..

Lees meer
01 augustus, 2017

Tanja & Fons

Na een kort testritje was ik meteen verkocht door de ligging in de bochten.

Ik ben Fons tegengekomen op de Fietsfiesta in Breda en ik vond de fietsen er meteen gaaf uitzien! Ik was helemaal niet op zoek naar een nieuwe fiets, maar ik was door Fons toch erg nieuwsgierig. Na een kort testritje was ik meteen verkocht door de..

Lees meer
01 juli, 2017

the power of voice

Shannon Galpin - The power of voice

De Amerikaanse Shannon Galpon is de oprichtster van Mountain2Mountain. Ze vindt het belangrijk om percepties van anderen te veranderen en is daarom events op gaan zetten waarbij communiceren en discussies oproepen via kunst, muziek en sport..

Lees meer
01 juni, 2017

a she story

Waarom een fietsmerk alléén voor vrouwen?

Omdat wij vonden dat het inmiddels tijd werd! De groep vrouwelijke fietssporters groeit jaar na jaar. De ritten waar ze aan deelnemen stellen steeds meer eisen aan de rijdsters en aan het materiaal, maar toch kwam het nog vaak voor dat vrouwen..

Lees meer
01 mei, 2017

Waarom kiest Fons voor Shimano?

Afmontages van shimano.

Bij Fons hebben we ervoor gekozen om verschillende opties in afmontage te geven, afhankelijk van budget, wensen en gebruik, zodat jij een Fons kan kiezen die volledig bij jou past. In veel productbeschrijvingen van racefietsen zie je de term..

Lees meer
01 maart, 2017

Maaike & Fons

Ik was erg onder de indruk van hun kennis.

Een jaar geleden heb ik meegedaan aan de Coast to Coast fietsrit om geld op te halen voor Marie Curie. Dit is een fietstocht van 260 kilometer van de westkust van Engeland naar de oostkust. Ik heb de gehele tocht op een oude mountainbike gedaan en..

Lees meer
02 februari, 2017

our inspiration

Alfonsina Strada

In 1924 stond Alfonsina Strada tussen alle mannen aan de start van de Giro d’Italia. In deze tijd mochten vrouwen niet eens met blote knieën rondlopen, laat staan met een korte broek fietsen. Alfonsina liet zich door niets of niemand tegenhouden..

Lees meer
01 februari, 2017

Michelle & Fons

Er wordt ècht gekeken naar wat vrouwen willen.

Ik ben dol op mijn rode Fausto Coppi van maar liefst 26 jaar oud, maar mijn oldtimer begon na twee jaar helaas wat gebreken te krijgen. Voor de blog Cobbles Cycling ging ik langs bij Fons voor een interview en tijdens het gesprek kwam ik tot de..

Lees meer
02 januari, 2017

Net & Fons

Fons geeft me alle keuzevrijheid bij het uitkiezen van mijn racefiets.

2 jaar geleden ben ik begonnen met fietsen, omdat ik door een blessure niet meer verder kon met hockey. De fiets geeft me een gevoel van vrijheid en kracht en zorgt er daarnaast voor dat ik bezig blijf en goed voor mezelf zorg. Mijn vorige fiets..

Lees meer
01 januari, 2017

Martine & Fons

Ik heb nu een prachtige fiets van een prachtig bedrijf!

Ik fiets ongeveer 9 jaar, voorheen deed ik alleen aan spinning in de sportschool, totdat een vriend tegen me zei: ga toch mee buiten fietsen! We zijn samen op pad gegaan voor mijn eerste racefiets en ik vond het gelijk heel erg leuk. Ik vond het..

Lees meer

Ilona & Fons

Mijn Fons is een echte disco-fiets geworden

Ilona van Ginneken Ik ben begonnen met wielrennen toen ik acht jaar was en ik ben er nooit meer mee gestopt. Ik heb heel veel plezier in het fietsen en ik vind het leuk om wedstrijden te rijden. De trainingen dienen voor mij als ontspanning,..

Lees meer

Femke & Fons

Ik was gewoon blij toen ik op een Fons reed. De fiets ziet er gaaf uit, fietst heerlijk snel! De kleur is gaaf!

In 2012 is het fietsen vanuit een geintje ontstaan. Ik kreeg een nieuwe baan. Collega’s gingen de Alpe d’Huez fietsen en ik dacht, leuk! Ik heb een fiets geleend en hoppa…. gaan! Het jaar erop ben ik de Mt Ventoux gaan fietsen, drie keer op 1 dag..

Lees meer

Anna-Gerdien & Fons

Wauw... deze fiets was precies wat ik zocht!

Anna-Gerdien Ongeveer 5 jaar geleden besloot ik te gaan fietsen. Ik was al jaren actief op sportief vlak; hardlopen, zwemmen en golfsurfen. Helaas kreeg ik van het hardlopen steeds vaker blessures en zijn de golven in Nederland ook niet elke..

Lees meer

Fons clinic: dalen

Gratis clinic dalen op de Posbank.

Zondag 11 november organiseren wij een gratis clinic dalen op de Posbank. We hebben een ervaren instructeur voor je geregeld die je gaat leren nog beter te dalen of meer vertrouwen en plezier in het dalen te krijgen. Let op! We hebben slechts een..

Lees meer

Lisa & Fons

Ik heb mijn leven graag vol kleur. Dat zie je dan ook terug in mijn fiets; lekker fel, knallend en toch stoer vanwege de matte afwerking en de zwarte wielen.

Lisa  Twee jaar geleden vierde ik voor de derde keer mijn vakantie aan de kust van Lissabon. Ik had gezien dat je daar erg mooi langs de kust kon fietsen. Dus de mountainbikes in het hotel werden snel in gebruik genomen. Voor het eerst voelde..

Lees meer

Nieuw servicepunt Zwolle

Er worden meer en meer Fons fietsen verkocht aan vrouwen die verspreid over het hele land wonen. Dat gaf soms wat uitdagingen voor onze klanten om het juiste adres te vinden voor het onderhoud en de service aan hun fiets wanneer Breda te ver..

Lees meer

Tamara & Fons

De testrit overtuigde me over het rijgevoel dat mijn toekomstige fiets me ging geven

Vroeger was ik loopster, via via ben ik de triatlonsport ingerold. Zo ben ik begonnen met fietsen. Het geeft me ontspanning en ik geniet van de weidse natuur. Ik ga graag uitdagingen aan en probeer soms mijn grenzen te verleggen, zowel in..

Lees meer

Kim & Fons

Na mijn eerste testrondje voelde ik gelijk dat Fons en ik een goede match waren.

Ik ben begonnen met fietsen op aanraden van mijn toenmalige zwager. In no time wilde ik al grenzen verleggen. Na een paar maanden reed ik al Luik-Bastenaken-Luik op een hele oude groene Giant met versnelling op de buis. Ik houd van controle en het..

Lees meer

Renske & Fons

De fiets rijdt heerlijk en ik ben er erg blij mee

"Hallo Fons, De eerste rit is alweer maanden geleden. Het was een memorabele, met windkracht 7 en striemende regen, maar kijk die smile op mn gezicht. Zo zie ik er nog steeds uit op mn Fons :) De fiets rijdt heerlijk en ik ben er erg blij mee...

Lees meer