Lifestyle

De meest actuele berichten over Fons en onderwerpen die ons inspireren.

30 juli, 2020

Gevoelloze vingers & tintelende handen tijdens het fietsen?

De meeste van ons hebben wel eens last gehad van discomfort en pijntjes bij langere ritten op de fiets. Soms is het rugpijn, pijn in je benen van de inspanning, nekpijn of zadelpijn. In deze blog geven we je enkele tips over hoe je kunt omgaan met..

Lees meer
14 juli, 2020

Ines & Fons

Naast dat het super goed is voor je conditie, is de reden dat ik ben gaan fietsen toch echt quality-time met mijn lief. Zo ontspannend om een toertje te doen. Ik fiets gemiddeld 3 keer per week en zou dit jaar toch graag 7500 km bollen! “Vanaf..

Lees meer
07 juli, 2020

Keuzestress = leuke stress!

Bij Fons maken we fietsen voor de individuele fietser. Elke fiets wordt gebouwd op basis van de bikefitting, budget, wensen en keuzes van de klant. Technisch zijn onze meeste klanten er best snel over uit wat ze willen en dat is soms ook budget..

Lees meer
02 juni, 2020

Carla & Fons

De reden dat ik ben gaan fietsen kwam door het enthousiasme van mijn vriend, die al op een racefiets reed. Het is nu ook echt een hobby van mij geworden! Ik vind het heerlijk ontspannend en vooral fijn om sportief bezig te zijn. Nu rijden ik en..

Lees meer
02 juni, 2020

Fons bikes Micro Adventures

Iedereen heeft gemerkt dat dit jaar alles anders is, je normale vakantieplannen zijn wellicht al gecanceld of even in de koelkast gezet. Ook bij ons lopen zaken anders. Onze meivakantie naar de UK ging al niet door en waar we met de zomertrips..

Lees meer
15 mei, 2020

Bikefitting voor je racefiets

Met de juist afstellingen passend bij jou lichaam en houding, verbeteren je prestaties en geniet je nog meer van je Fons racefiets!

De ideale afstelling voor een optimale fietservaring  Bij Fons bikes zijn wij ervan overtuigd dat bij het selecteren van de voor jouw optimale dames racefiets een Bikefitting hoort. Waarom? Ieder vrouw is uniek en haar fiets moet dat ook zijn..

Lees meer
11 mei, 2020

Saskia & Fons

Saskia gaat met haar racefiets erop uit om conditie op te bouwen en te genieten van de natuur

Ik ben begonnen met fietsen om meerdere redenen: ik had enthousiaste verhalen gehoord van vrienden die fietsen, ik wilde afvallen en ben graag in de buitenlucht. Ik stap nu vooral op de fiets om lekker buiten te zijn en conditie op te bouwen. Ik..

Lees meer
09 april, 2020

Vreemde start van het fietsseizoen

Geen voorjaarsklassiekers zelfs niet op tv, geen clubritten, solorijden, stilte op straat en geen vliegtuig in de lucht, wel de mooiste strakke luchten!

We zitten nu een paar weken in een hele speciale situatie waarvan we het verloop nog niet weten, maar waar we allemaal samen het beste van maken.  Hier bij Fons zijn we allemaal nog gezond en werken veel vanuit huis. Onze werkzaamheden zijn..

Lees meer
10 december, 2019

Marlies & Fons

Mijn Fons is veel meer ‘op maat’ voor mij, dit betekent dat ik veel makkelijker door bochten ga en ik me hierdoor veel meer één voel met mijn fiets.

Ik vind het heerlijk ontspannend om door de natuur te fietsen, gezellig met een groepje gelijkgestemden. In het seizoen fietsen we twee keer per week, ’s zondags rijden we doorgaans 70 á 90 kilometer en op woensdag een kleiner rondje..

Lees meer
20 november, 2019

Fietsen in de winter?

7 tips voor fietsen in de winter

Nu de eerste nachtvorst is gemeten komt altijd het twijfelachtige moment of je de racefiets moet opbergen tot het voorjaar of dat je gewoon kunt doorrijden. Wat Fons betreft kun je gewoon lekker doorrijden! Wel met wat kanttekeningen, maar..

Lees meer
02 oktober, 2019

Michelle & Fons

Ik zie mijn Fons racefiets vooral als een bouwpakket. Het frame is de basis waar ik nu in geïnvesteerd heb.

Ik ben heel lang een loper geweest, maar vanwege een milde hartafwijking werd dat steeds lastiger; met fietsen is de hartslag lager. Het lopen frustreerde ook, omdat het niet meer lekker ging. Ik hoopte dat fietsen op mijn racefiets weer plezier..

Lees meer
05 juni, 2019

Details are not just details

“details are not details, they make the design.” Charles Eames.

Bij Fons hebben we absurde aandacht voor details. Niet voor niets omdat details maken dat iets werkt of niet. Charles Eames stelde dat al lang geleden en wij zijn het volledig met hem eens. Door onze aandacht voor details werken onze fietsen zo..

Lees meer
01 juni, 2019

8 juni open showroom

Op zaterdag 8 juni ben je van harte welkom in onze open showroom! Kom langs voor een bikefitting, advies en een lekker kopje koffie. Meteen testrijden? Stuur een mailtje naar info@fons-bikes.nl of Whatsapp naar + 31618711702 en we zetten een..

Lees meer
14 mei, 2019

Anouk & Fons

“Ik heb voor Fons gekozen omdat het niet alleen een mooie racefiets is, maar ook eentje waar ik zelf mijn kleur en twist aan kon geven."

Ik ben ooit begonnen met fietsen omdat ik meedeed aan een fietsevenement ‘de Battle of the Mountain’ waar- mee we geld inzamelden voor onderzoek naar medicijnen tegen de ziekte ALS. Tijdens de Battle hebben we in 24 uur tijd zo vaak mogelijk de..

Lees meer
04 april, 2019

Frauke & Fons

Bij de kennismaking was ik meteen verkocht. Ik denk dat elke vrouw met een passie voor fietsen bezwijkt voor Fons en de aanpak die ze hanteren.

Ik ben eigenlijk heel toevallig begonnen met fietsen. Mijn vader begeleidt in de zomer ‘start to bike’ fietstochtjes op woensdagavond in het dorp waar mijn ouders wonen. Hiermee reed ik regelmatig eens mee met een oude racefiets, maar al snel..

Lees meer
01 april, 2019

Roadtrip ronde van Vlaanderen

Vroeg, retevroeg verzamelen we ons bij Simone thuis voor vertrek naar Oudenaarde.

Fietsen gaan in de familie Range Rover van Marije en vertrekken naar België voor onze eigen Ronde van Vlaanderen. In Oudenaarde bezoeken we eerst het museum/ centrum van de Ronde van Vlaanderen en café van de Ronde. Op de gevel prijkt een..

Lees meer
26 februari, 2019

Uniek project met Corne Bouman

Bij Fons maken we graag hele mooie producten voor onze klanten en soms willen onze klanten iets heel speciaals.

Zo was daar Marie. Een gepassioneerde sportieve vrouw en liefhebber van hele mooie tassen en schoenen. 1 van haar favoriete schoenenmerken is Gucci. Toen zij bezig was met haar nieuwe Fons, gaf ze aan dat ze heel graag iets op Gucci geïnspireerd..

Lees meer
07 februari, 2019

Ilse & Fons

Bij Fons houden we van onze klanten en sommige klanten hebben ook een mooi verhaal.

Maak kennis met de sportieve Ilse. Zij stuurde ons een tijdje geleden een mail over wat zij van ons vond en waar zij mee bezig was. Een paar dagen later ze bij ons aan tafel en begon te vertellen. Ze vertelde hoe ze fietsen vroeger haatte omdat..

Lees meer
04 februari, 2019

Fons op de Bike MOTION

Koop je tickets nu online en zie als eerste ons nieuwe concept!

Op vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart staat Fons op de Bike MOTION in de jaarbeurs in Utrecht! Koop je tickets nu online en zie als eerste ons nieuwe concept! Zien we je daar? Je kan ons op de volgende tijden in de jaarbeurs..

Lees meer
01 februari, 2019

Pascale & Fons

Er staat nog een 2de Fons op de spaarplanning met een sterkere uitvoering.

Pascale De Wilde Ik heb altijd graag gesport, maar vond nooit echt ‘mijn’ sport. Ik ben vrij groot, dus probeerde eerst de logische sporten als volleybal en basketbal, maar als er geen passie is, houdt je het natuurlijk niet lang vol. Tot ik 5..

Lees meer
10 januari, 2019

Bewogen jaar voor Fons

We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018.

Het tweede jaar van Fons was een jaar vol hoogtepunten, maar ook minder mooie momenten. We realiseerden doelen, successen en gingen soms plat op ons gezicht! We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018. Hoogtepunt: meer vrouwen met een Fons!..

Lees meer
08 januari, 2019

It's about you and your bike!

Bij Fons hebben we geen standaard afmontage, geen standaard kleur en geen seizoensmodellen.

Onze fietsen zijn altijd leverbaar in de door jouw gewenste configuratie , maat, techniek en kleur. Daardoor is je fiets uniek, want jij bent dat ook! Gratis bikefitting, zadelmeting en testrit We werken vanuit jou als klant en beginnen..

Lees meer
04 januari, 2019

Manon & Fons

Vanaf de 1e kennismaking tot de uiteindelijke levering is alles prettig verlopen. We hebben nog regelmatig aangenaam contact.

Naast de paardensport zocht ik, ter afwisseling, een extra uitdaging. Omdat ik zag dat mijn partner met veel plezier en voldoening fietste, ben ik in het voorjaar van 2015 uit nieuwsgierigheid gaan fietsen. Het sporten in de buitenlucht maakt mij..

Lees meer
06 november, 2018

Hoge score in Blad FIETS

Fantastisch resultaat vrouwenracefiets test voor Fons Bikes in blad Fiets In het najaar van 2018 heeft het blad Fiets een groep vrouwelijke fietsers gevraagd om een aantal damesracers te testen. Fons eindigde op plaats 2 en 3! Met een dikke..

Lees meer
11 oktober, 2018

Ingrid & Fons

Mijn Fons racefiets; fietst geweldig, is uniek, stoer én prachtig om te zien

In 2010 ben ik begonnen met wielrennen. Een vriendin opperde dat het best leuk zou zijn om met een aantal meiden de Alpe d’ Huez te beklimmen. Iedereen vond dit een leuk idee en we hebben daarna allemaal een racefiets aangeschaft. We zijn gaan..

Lees meer
04 april, 2018

een jaar met Fons

Driemaal hoera voor (F)ons! Fons is jarig geweest en dit willen we natuurlijk met jullie delen.

4 april is de dag dat we precies 1 jaar bestonden!! We hebben veel enthousiaste reacties gehad van tevreden klanten. Een jaar vol hoogtepunten. We zijn enorm gegroeit en ons netwerk breidt steeds meer uit. - Samenwerkingen met nieuwe partners -..

Lees meer
29 maart, 2018

onze nieuwe Multistrada!

Off the beaten path!.

Multistrada!   Bij Fons houden we niet van beperkingen of grenzen en onze klanten ook niet. Zij bepalen zelf wel hoe en waar ze willen rijden en dat kan met ons laatste model, de MultiStrada, onze meest veelzijdige fiets. Door het..

Lees meer
04 maart, 2018

Fons op de bikemotion beurs

Dank je wel iedereen, het was een succes!

Afgelopen weekend stonden we op de Bike MOTION in Utrecht. Op kantoor is de champagne open getrokken, want we hebben wat te vieren! De Bike MOTION was een geweldig succes. We mogen met trots mededelen dat we zijn uitgeroepen tot de mooiste..

Lees meer
01 december, 2017

blog café du cycliste

All the other

We had a nice talk with Café du cycliste from France. They where curious about Fons bikes and wrote an interview on their  blog .  Specific (adjective): relating to species or a species - "the differences between them can only be on the..

Lees meer
01 november, 2017

carbon wielen van Scope

Scope wielen komen keer op keer uitstekend uit de test.

Bij een premium racefiets zoals Fons horen jouw persoonlijke keuzes zoals wij je dat bieden met de keuze voor kleur, groepset, remtechniek etc. Bij Fons weten we hoe belangrijk de verschillende componenten van een racefiets zijn en dan met name..

Lees meer