Lifestyle Lifestyle

Nienke & Fons

“Bewegen, buiten zijn, nieuwe plekken ontdekken. Wat wil je nog meer?”

Ik vind sporten en bewegen één van de fijnste dingen om te doen en dit is ook echt een hobby van me. Ik sport zo’n 2 tot 3 keer per week in de sportschool, maar deze werden begin 2020 gesloten vanwege de coronamaatregelen. Hoe creatief ik thuis ook kon zijn met sport miste ik de beweging. Aangezien ik voor Fons Bikes werk, stelde mijn collega’s voor om eens een rondje te gaan fietsen. Bewegen, buiten zijn, nieuwe plekken ontdekken. Wat wil je nog meer? Een showroommodel werd afgesteld op mijn maten en daar ging ik.

“Nu, 2 jaar later, fiets ik nog steeds en ik vind het fantastisch. En jawel, eindelijk op mijn EIGEN Fons bike!”

Het fijne aan werken voor Fons Bikes is dat je de mogelijkheid hebt om een showroommodel mee te nemen wanneer je dit graag wilt, natuurlijk wel in overleg in verband met de open showrooms. Dit is hartstikke fijn en een pure luxe als je het mij vraagt. Een Fons bike is namelijk van hoge kwaliteit en dat merk je ook direct. Steeds meer vrienden van mij begonnen door de coronamaatregelen ook met fietsen en we creëerde een echt fietsclubje.

“Vaak kon ik er lekker op uit met een van de Fons showmodellen.”

Ik bleef zo enthousiast over het fietsen dat ik er toch over na zat te denken om een eigen racefiets te kopen. Helaas heb ik nog niet de portemonnee om een Fons fiets te kopen, maar stiekem wilde ik na al die fijne ervaringen op een showmodel geen andere meer. Ik ging wat online rondkijken en her en der wat proefritjes maken. Fietsonderdelen waren door de coronamaatregelen slecht leverbaar, dus ergens een nieuwe fiets kopen was niet makkelijk.

Met mijn vriend Bas had ik het erover om toch te gaan sparen voor mijn eigen Fons fiets. Hij wist ook wel hoe graag ik er eigenlijk eentje wilde hebben. In overleg met collega’s zouden we er wellicht wel uit kunnen komen met een van de showmodellen. Zonder dat ik het wist, hadden Bas en Jos begin van de zomer al eventjes wat contact gehad met elkaar. En daar werd wat bekokstoofd.

“Een paar weken later, tijdens ons 10 uur koffiemomentje op kantoor, kwam Bas de showroom binnen gelopen met een Fons bike.”

Ik keek hem vol verbazing aan en hij zei: 'Ik heb een cadeautje voor je'. Wow, wat gebeurde hier? Ik kon het eerst niet geloven, maar het was toch echt mijn eigen Fons!

Daarna werd er ineens heel veel duidelijk. De afgelopen weken werden er een aantal nieuwe “showmodellen” samengesteld, waaronder dus ook een maat S. Met het team kiezen we vaak de kleurencombinaties en specs voor nieuwe showmodellen. Nu werd er specifiek gevraagd wat we in het team zouden kiezen als het écht onze eigen fiets zou zijn. Zo kwam ik op de kleurcombinatie turquoise met koperen letters.

“Het frame kwam binnen en inderdaad, de combinatie was echt tof! Niet wetende dat dit uiteindelijk mijn eigen Fons fiets zou worden.”

Ondertussen werd Bas door collega’s op de hoogte gesteld van de keuzes die ik maakte. Stilzwijgend naar mij ging het proces voor hun lachend door.

Ik ben zo onwijs verrast en ik durf echt te zeggen dat dit het leukste cadeau is wat ik kon wensen voor mijn 30e verjaardag. Ik ben er super blij mee en ik kan nu eindelijk met trots zeggen: 'Ik heb mijn eigen Fons bike.' Ik genoot al van het fietsen, maar nu geniet ik nog meer en kan ik nog meer op avontuur gaan met mijn eigen racefiets!

Wil jij net als Nienke een unieke Fons Bike of zoals Bas iemand een supertof cadeau geven?

Kom langs in de showroom om alle opties te bespreken en maak een gratis testrit!