Lifestyle Lifestyle

Fietsen in de herfst en winter; 5 tips om rekening mee te houden

“La corsa delle foglie morte”

De herfst is nu echt begonnen! Na een prachtige nazomer en misschien nog wat mooie dagen, is het buiten vaak nat en liggen de wegen vol modder en klei van de oogsten die van het land worden gehaald. De dode bladeren vallen van de bomen en op sommige fietspaden vallen de eikeltjes op je helm. Tijd om wat extra maatregelen te nemen als je op pad gaat!

1.   Neem een compact regenjack mee als je vertrekt

Het weer verandert razendsnel en als je natgeregend bent koel je ook erg snel af. Neem een compact regenjack mee voor onderweg.

2.   Besteed extra aandacht aan je fiets

Het is in de herfst en winter extra belangrijk om extra aandacht te besteden aan je fiets. Voer een korte inspectie uit of alles nog goed vast zit. Dit kan je ook kosteloos in onze showroom laten doen. Maak hiervoor een afspraak.
Tip: laat bij een servicebeurt ook controleren of er voldoende lagervet op je balhoofdlagers zit. 

3.   Controleer je banden

Check of je banden in goede conditie zijn! In nat weer rijd je makkelijker lek. Vergeet bij een rit geen reservesetje achter in je shirt of onder je zadel te stoppen. Je kunt er ook voor kiezen om voor de winter andere banden te monteren met een iets hogere lekbescherming en extra profiel voor de natte omstandigheden. 

4.   Reinig direct je fiets na een rit

Als je gefietst hebt in slecht weer, reinig dan je fiets bij thuiskomen goed. Besteed wat extra aandacht aan je ketting en tandwielen. Na het reinigen natuurlijk even smeren! Wij kiezen tegenwoordig voor een kettingcoating van Proteam Bicycle care. Werkt fantastisch! Wij brengen dit graag voor je aan in onze showroom. Als je smeert gebruik dan een wetlube. Na het reinigen aanbrengen en voordat je de volgende keer op de fiets stapt even droogwrijven. 

5.   Vergeet je lampen niet!

In de herfst en winter is het echt sneller donker dan je soms verwacht. Vergeet ook niet om je lampen op te laden en bij je te hebben. Ook bij slechtere weersomstandigheden is het belangrijk om extra zichtbaar te zijn.

Kom langs in onze showroom

Ben je in de buurt en heb je trek in een lekkere koffie om op te warmen? Stap dan even binnen in onze showroom in Breda. Ook direct jouw fiets laten checken? Maak dan even een afspraak.

Veel fiets plezier!