Lifestyle Lifestyle

7 tips om jouw fiets netjes op te bergen in de winter

DOORFIETSEN OF EEN WINTERSTOP?

Nu de winter er bijna is en de dagen echt kort worden, staan we als fietser vaak voor een keuze: doorrijden of een winterstop? Natuurlijk kan binnen trainen een pracht alternatief zijn en met bijvoorbeeld Zwift ook nog motiverend voor de competitief ingestelde fietser. Eerder schreven we al over de aanpassingen waar je rekening mee moet houden als je gaat doorfietsen in de winter. Lees hier onze 5 tips voor de maatregelen aan je fiets voor een herfst- of winterrit. Of lees hier onze 7 tips hoe je gewoon door kunt rijden in de winter! Ga je toch liever voor een winterstop? Dan geven we je 7 tips om jouw fiets netjes op te bergen. 

1. Plan een winterbeurt: 

Allereerst is het een goed moment om een winterbeurt in te plannen voor je fiets. Alle tijd om hem weg te brengen en geen haast om hem terug te krijgen. Maak nu gebruik van onze ACTIE! 

2. Maak je fiets schoon:

Berg je fiets nooit vies op! Na een goede wasbeurt zie je vaak of alles nog in orde is of dat je actie moet ondernemen op bijvoorbeeld nieuwe banden. 

3. Smeer je ketting:

Zorg dat je ketting gesmeerd is na de laatste wasbeurt en dat de lube goed verdeeld is over je ketting. Droogwrijven doe je in het voorjaar wel weer. Controleer ook even of alles nog vastzit. Gebruik hiervoor bij voorkeur een momentsleutel. 

4. Vervang je materiaal: 

Niet noodzakelijk, wel leuk! Vervang bijvoorbeeld je stuurlint eens voor een andere kleur en koop een paar andere bidons. In het voorjaar heb je gelijk een goed gevoel en je fiets ziet er weer nieuw uit!

5. Verwijder je accu’s:

Verwijder je accu’s en leg ze in een verwarmde ruimte (als je opbergruimte verwarmd is hoeft dit natuurlijk niet). Denk aan computer, Di2 accu, illegale trapondersteuning en verlichting. Accu’s en kou gaan nog steeds niet lekker samen.

6. Hang je fiets op:

Hangend aan de wand of het plafond is het meest veilig voor je fiets. Er valt minder makkelijk wat tegenaan, hij valt zelf minder snel om en dus beperk je de kans op schade. Ophangen zorgt er ook voor dat je banden beter blijven als ze langzaam lucht verliezen. Als je tubeless rijdt, zorg er dan voor dat je gedurende de rustperiode regelmatig je wielen ronddraait zodat de latex goed verdeeld blijft in je banden. 

Kom langs in onze showroom!

Natuurlijk zijn wij er om je te helpen als dat nodig is. We hebben handige haken om je fiets aan te hangen, perfecte schoonmaakspullen en tips, smeermiddelen of coatings voor je fiets. Je bent welkom in de showroom om onze fietsen te bekijken, voor een servicebeurt of gewoon voor een praatje met een lekker kopje koffie. Natuurlijk houden we ons wel aan alle Corona richtlijnen. Maak een afspraak.