Lifestyle Lifestyle

Esther & Fons

“Ik ben heel blij met mijn Fons dames racefiets! Hij stuurt goed, rijdt soepel en ik heb geen lichamelijke klachten meer.”

April, nu 3,5 jaar geleden, ben ik begonnen met fietsen door mijn vriend. We hebben een latrelatie en ik vond het vervelend dat hij in de weekenden, wanneer wij elkaar voornamelijk zien, zijn sport niet kon uitoefenen. Je bent toch al gauw een halve dag verder. Dus hop, een sportfiets van een vriendin geleend en gaan! Dit ging mij best goed af en ik vond het leuk om dit samen met hem te doen. Twee maanden later kocht ik mijn eerste dames racefiets.

Fons Bikes Review | Esther & Fons

“Ik fiets voor de sport, het buiten zijn en quality time met mijn lief.”

Ook vind ik het een uitdaging om elke keer sterker en sneller te worden, daarom doe ik als extra training aan spinning. Ik heb het helemaal te pakken! We fietsen zeker één keer in de week en in de zomer vaak wel drie keer. We rijden af en toe een kleine georganiseerde toertocht om ook eens in een andere omgeving te fietsen. Dit jaar hadden we ook twee wat grotere tochten gepland met onze racefietsen, Gran Fondo Rosa en Luik-Bastenaken-Luik. Maar helaas, Corona. Mijn mooiste ervaring is toch wel het behalen van het brevet van de 7 cols van Ubaye Vallei. Fietsen in de bergen, de fysieke uitdaging en de natuur is een mooie combi.

“Ik wilde een andere racefiets, omdat ik op mijn eerste fiets niet goed zat. Hierdoor kreeg ik klachten en was het plezier wel een beetje temperde.”

Ik ben met Fons racefietsen in aanraking gekomen door een artikeltje in een tijdschrift nu ruim twee jaar geleden. De fiets op de foto viel me op en het concept sprak me aan. Het jaar daarop ben ik naar de Bikemotion in Utrecht gegaan waar Fons ook een stand had. Er was gelijk een goede klik met Jos en kort daarna heb ik een afspraak in de showroom gemaakt.

“Daarna heb ik op mijn gemak mijn Fons racefiets samengesteld, wat erg leuk is om te doen!”

In de showroom zijn we goed ontvangen met een heerlijke espresso. Daarna heb ik op mijn gemak mijn Fons dames racefiets samengesteld, wat erg leuk is om te doen! Ik wilde graag een aero stuur en hoge velgen, omdat ik ook in de bergen fiets is er gekozen voor een Shimano 105 groep en bergcassette. Daarnaast geven de schijfremmen me een veilig gevoel bij het afdalen, je gaat toch erg hard naar beneden. Over de kleur heb ik een paar weken getwijfeld, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor blauw, gespoten in Metallic en een matte afwerking.

De service bij Fons achteraf is ook super goed. Het zadel bleek toch niet geschikt te zijn voor mij, omdat ik tussen twee maten in zit. Na een nieuwe meting heb ik een ander zadel gekregen die wel goed was, zonder extra kosten! Ook had ik een schakelprobleem dat meteen ook goed opgelost is. Nu rijdt mijn Fons perfect!

“Ik ben heel blij met mijn Fons racefiets. Hij stuurt goed, rijdt soepel en ik heb geen lichamelijke klachten meer.”

Daarnaast ziet hij er ook nog eens heel stoer uit. Ik krijg vaak complimenten over mijn racefiets. Stiekem denk ik al aan een volgende fiets. Waarschijnlijk een gravel bike…

Ook een Fons Strada Disco racefiets zoals Esther?

Kom langs in de showroom om de voordelen zelf te ervaren tijdens een gratis testrit. Maak direct een afspraak.