Lifestyle Lifestyle

Elina & Fons

“Het leuke aan Fons is dat je gewoon alles zelf kan kiezen”

Ongeveer 11 jaar geleden ben ik begonnen met fietsen. In eerste instantie wilde ik gewoon lekker sporten en fitter worden, maar al snel werd het een uit de hand gelopen hobby. In 2012 kocht ik er een koersfiets bij, een basic model, maar ik heb op deze fiets toch zeker 7 jaar gereden!

“Tijd voor een beter model. Ik wist al snel wat ik wel en niet wilde.”

Uiteindelijk wilde ik de koersfiets ook graag mee op vakantie nemen. Tijd voor een beter model, eentje met schijfremmen. Vorig jaar ben ik mijn zoektocht gestart. Al snel wist ik wat ik wilde maar de ‘bekende’ merken voldeden niet altijd aan mijn eisen. Ze hadden niet de juiste kleuren en ik was ook niet altijd tevreden met de groep keuze.

“Ik werd nieuwsgierig en ben snel op de website gaan kijken. Dit is precies wat ik zocht.“

Ik kaartte mijn ‘probleem’ aan op een facebookpagina voor fietsende dames: Madam Vélo. Al snel kreeg ik hier vele reacties op waaronder een verschijning van een hele mooie dames racefiets, genaamd onder het merk Fons. Ik werd nieuwsgierig en ben snel op de website gaan kijken. Mijn enthousiasme was zo groot dat ik meteen een afspraak heb gemaakt. Een eigen racefiets samenstellen, is precies wat ik zocht!

“Het leuke aan Fons is dat je gewoon alles zelf kan kiezen.”

Ik werd uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de showroom in Breda en mocht meteen ook een gratis testrit rijden op een Fons Strada racefiets. Na een goede uitgebreide uitleg over de Fons fietsen was mijn beslissing snel gemaakt. Meteen daarna had ik een racefiets besteld. Het leuke aan Fons is dat je gewoon alles zelf kan kiezen: kleur, onderdelen, afwerkingen. Allemaal pluspunten die mij heel gelukkig maakte.

“Ongeveer een maand later was het dan eindelijk zover. Vol spanning kon ik mijn custom racefiets gaan afhalen!”

Daar stond hij dan, mijn mooie blauwe glanzende Fons Strada Disco, volledig mechanische Shimano Ultegra groep, Shimano tubeless wielen met schijfremmen en een semi Aero stuur van Deda. Precies zoals ik hem echt wilde!

“Of je nu lange vlakken ritten, of ritten in de bergen of heuvels rijdt, samen op mijn Fons fietsje voel ik mij overal thuis!”

Nu een jaar later en een dikke 6000 km op de teller, heb ik van de aankoop van mijn Fons nog geen dag spijt gehad! Hij rijdt gewoon super, comfortabel, soepel en lekker snel. Of je nu lange vlakke ritten, of ritten in de bergen of heuvels rijdt, samen op mijn eigen Fons racefiets voel ik mij overal thuis!

Ook een Fons Strada Disco racefiets zoals Elina?

Kom langs in de showroom om de voordelen zelf te ervaren tijden een gratis testrit! Maak direct een afspraak.