Lifestyle Lifestyle

Carla & Fons

De mogelijkheid om de mountainbike naar mijn wensen samen te stellen en in de kleuren die ik mooi vind, dat is toch wat iedere vrouw wil!

“Ik fiets nu vooral om in beweging te blijven en vind het leuk om steeds grotere uitdagingen aan te gaan”

 

De reden dat ik ben gaan fietsen is dat ik iets wilde/moest gaan doen waar ik mijn hoofd mee leeg kon maken. Ik merkte dat me dat in de sportschool niet voldoende lukte. Omdat mijn man en schoonvader fanatieke fietsers zijn, werd er door hen een fiets samengesteld waar ik eens wat rondjes op moest gaan rijden om te kijken of ik het wel echt leuk vond en of het wat voor me was.

Ik fiets nu vooral om in beweging te blijven en vind het leuk om steeds grotere uitdagingen aan te gaan, te zien dat ik steeds meer en harder kan en fitter wordt. Daarnaast fiets ik voor de gezelligheid met de fietsclub, met mijn man of met een vriendin. Op dit moment in de coronatijd fiets ik vooral met mijn man of een klein deel van de fietsclub. Ik heb zittend werk en dan is bewegen extra belangrijk om fit te blijven en geen klachten te krijgen.

“Ik woon vlakbij een mooie track, maar zoek af en toe ook de zand en blubberpaden op om lekker te crossen” 

Mijn doel is normaal gesproken om 3 keer per week te fietsen, maar minimaal 2 keer. Op mijn racefiets fiets ik afstanden tussen de 50 en 90 kilometer, met soms een langere rit. Mijn Fons Mountainbike heb ik gekocht zodat ik me kan uitleven in het bos zodra het slechter weer wordt om op de racefiets te fietsen met takken en bladeren en koude wind. 

Review Fons Bikes | Mountainbike

”In het bos vind ik het super om steeds sneller te worden en steeds handiger in de bochten. Hierbij geeft mijn MTB mij het vertrouwen door de goede ligging, het contact met de ondergrond en banden met goede grip voor de tracks waar ik rijd"

Fietsen is voor mij pure hobby. Mezelf uitdagen om steeds langere ritten op de weg te kunnen maken, mee te kunnen met de mannen, toertochten in mooie omgevingen of juist een mooie klim te halen. Om in het voorjaar een goede start te kunnen maken vind ik het heerlijk om in het bos mijn conditie op pijl te houden. 

“Mijn mooiste ervaring op de fiets is de Stelvio Challenge 2019. Ik ben in september 2019 samen met mijn man een mooie uitdaging aangegaan voor het goede doel”

In een prachtige en indrukwekkende omgeving hebben we een paar dagen mooie ritten gefietst; vanuit Prato zijn we de Stelvio opgefietst en vanuit Bormio de Mortirolo en de Cancano. De mooiste was de Stelvio, de Mortirolo was de steilste en de Cancano 2x op en af waar ik het langste van bij moest komen (nat en heeeel koud). Met deze actie hebben we geld ingezameld voor een nieuwe bus voor stichting Pim in Dorst. 

Recensie Fons Bikes | Mountainbike

 

“Ik vind mijn mountainbike een stoere fiets geworden. Ik had ik direct het volste vertrouwen dat Fons voor mij de perfecte fiets kon leveren”

Ik ben bij Fons uitgekomen door de verhalen van Jos. De mogelijkheid om de fiets naar mijn wensen samen te stellen en in de kleuren die ik mooi vind, met een paar mooie details in de lak. Dat is toch wat iedere vrouw wil! Mijn fiets is geïnspireerd op een mooie stoere mini die ik had gezien in een groene kleur. De technische onderdelen heb ik door mijn man laten bepalen, ik heb aangegeven wat ik belangrijk vind. We zijn gegaan voor een kwalitatief goed frame en vering en een wat mindere groep, omdat die onderdelen toch vaker vervangen moeten worden. 

Ik vind mijn MTB een stoere fiets geworden. Ik heb geen last meer van mijn rug tijdens of na het fietsen door de vering in het frame. Normaal voel ik wel wat door de kuilen en wortels in het parcours. 

Wil jij ook zo’n stoere mountainbike zoals die van Carla? 

Maak een afspraak in de showroom om de mogelijkheden te bespreken voor het creëren van jouw droomfiets.