Lifestyle Lifestyle

Sylvana & Fons

“Ik wilde al heel lang een fiets maar had geen idee wat ik precies zocht. Na het zien van Fons, wist ik dat dit de fiets zou zijn waar ik voor ging sparen!”

Mijn vader fietst al zo lang als ik mij kan herinneren. Nadat ik zijn oude mountainbike mocht gebruiken, ben ik het voorzichtig aan ook eens gaan proberen. We woonden toen in Groningen. Daar is in de directe omgeving van de stad niet veel te beleven op de mountainbike. Al snel begon het daarom ook te kriebelen om een racefiets te kopen. In 2009 heb ik mijn eerste racefiets gekregen!

Custom dames racefiets | groen met roze | Fons Bikes

“Ik fiets voor mijzelf. Het is een van de weinige manieren waarop ik mijn hoofd even helemaal leeg kan maken en ik mij ontspannen voel.”

Ik vind het leuk om in de bergen te fietsen. Het gevoel van overwinning wanneer ik de top heb bereikt vind ik tof, ook hou ik van snelheid. De combinatie van klimmen en snelheid vind ik de leukste ritten om te maken. Een sportieve uitdaging ga ik daarom ook niet uit de weg! Zoals 160 km Limburgs Mooiste of Alpe d'Huez. Die beklimming vond ik er wel een om te onthouden. Een klim die ik al zo vaak in de tour voorbij heb zien komen. Magisch om er dan zelf tegen aan te fietsen! Het is voor mij puur als hobby, waar ik het dus af en toe wel leuk vind een uitdaging op te zoeken. Ik ga daar dan ook helemaal voor!

“Als je kinderen uit logeren zijn kunnen mijn vriend en ik samen tochtjes maken. Ook hij vindt het leuk om te fietsen. Dit plannen we dus ook bewust.” 

Een paar jaar geleden zat ik in het blad Fiets! te bladeren toen ik een artikel voorbij zag komen over een speciale damesfiets. Een die uniek is en voor de vrouw op maat wordt gemaakt. Dit ben ik niet meer vergeten. Ik wilde al heel lang een nieuwe fiets maar had geen idee wat ik dan precies zocht. Na het zien van Fons, wist ik dat dit de fiets zou zijn waar ik voor ging sparen. Nooit in het echt gezien en geen idee hoe hij zou fietsen, maar ik had geen twijfel meer!

“Al na 200 meter wist ik het zeker, dit is een fantastische fiets en zo heerlijk om op de fietsen!”

Op Moederdag stond Fons op een evenement speciaal voor vrouwenfietsen in mijn woonplaats. Dit was mijn kans voor een proefrit! Na het ontbijt op bed ging ik naar het evenement. Natuurlijk mocht ik van Jos meteen een proefrit maken! Al na 200 meter wist ik het zeker, dit is een fantastische fiets en zo heerlijk om op de fietsen! Na een jaar of twee sparen, heb ik mijn oude fiets verkocht en konden we in februari afgelopen jaar afreizen naar Breda om mijn fiets te bestellen. Het wachten kon beginnen. Even was ik bang dat mijn Fons door de coronasituatie vertraging op zou lopen, maar gelukkig was dit niet het geval. Eindelijk kon ik ritjes op mijn Fons gaan rijden!

“Het rijden op een Fons is heel fijn, super direct en alle kracht komt direct tot uiting in de snelheid.”

Het leuke is dat het echt mijn fiets is en dat ik alles zelf heb mogen kiezen. Daarnaast is het rijden op een Fons heel fijn, super direct en alle kracht komt direct tot uiting in de snelheid. Ik vind mijn Fons de perfecte combinatie tussen stoer en vrouwelijk. De groep die ik nu heb is een zeer goede allround groep waar ik goed mee uit de voeten kan. Ik ga nog wel sparen voor de Scope R4 en vind het fijn om een degelijke wielset erbij te hebben. Zo kan ik wisselen naar situatie en omstandigheden.

“Bestellen was een ontspannen traject. Ook nu ik de fiets thuis heb vraagt Jos af en toe even hoe de fiets bevalt.”

Jos neemt goed te tijd voor je en helpt je heel goed bij het uitzoeken en samenstellen van een Fons. Hij geeft duidelijk uitleg en denkt goed mee in de mogelijkheden die er zijn. Bestellen was een ontspannen traject. Ook nu ik de fiets thuis heb vraagt Jos af en toe even hoe de fiets bevalt. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat mijn stuur te smal was en gelukkig heb ik deze kunnen omwisselen. Dit was geen probleem en ook hierbij heeft Jos goed met mij meegedacht. Het nieuwe stuur bevalt goed en ik zit nu nog lekkerder op mijn fiets!

Wil jij ook een toffe droomfiets zoals die van Sylvana?

Maak dan een afspraak in de showroom om samen naar de mogelijkheden te kijken. Of ontdek alvast jouw favoriete kleuren in onze online configurator.