Lifestyle Lifestyle

Cadeautip voor de liefhebber! Het boek: Het roerige leven van Alfonsina Strada

“Als het in onze tijd was gebeurd - een vrouw die de Giro d’Italia rijdt samen met de mannen - zou de wereld op zijn kop hebben gestaan! Kranteninterviews, tv-specials, fotoreportages, ontploffende social media en hordes sponsoren die hun merknaam aan het fenomeen wilden verbinden. Maar het gebeurde in het Italië van 1924. In een tijd dat vrouwen van de antifeministische vertegenwoordiger van het fascisme en de kerk voortdurend te horen kregen dat ze thuis moesten zitten en kinderen moesten baren. 

Wellicht was dat de reden dat er amper ruchtbaarheid werd gegeven aan het feit dat Alfonsina Strada-Morini zich in 1924 inschreef voor Giro d’Italia. Ook werd gevreesd dat de deelname van een vrouw die editie van de Giro zou veranderen in een schertsvertoning en dat die voor haarzelf op een fysieke ramp zou uitlopen die haar voor het leven zou tekenen. Ze zou de proeve echter op briljante wijze doorstaan”

Nu weer beperkt leverbaar: het boekje wat ons als fietsenbouwers inspireerde en uiteindelijke leidde tot ons merk Fons! Het roerige leven van Alfonsina Strada, door Paolo Facchinetti. Lees deze fantastische, heroïsche wielerhistorie en raak wellicht zelf ook geïnspireerd!

Koop het boek van Alfonsina voor €29,95 incl. verzendkosten via info@fons-biks.nl