Lifestyle Lifestyle

Ancella & Fons

Ontspannen, fit blijven en de sportieve uitdaging aangaan: dat zijn de redenen voor Ancella Knoop om op een racefiets te springen. “Vier keer per week hardlopen is niet goed meer voor mijn lijf, vandaar dat ik verder ging kijken. Als aanvulling op het hardlopen, ben ik gaan fietsen.”

,,Thuis één keer per week, op vakantie zeker drie keer per week. Daarmee heeft ze de smaak te pakken, geeft ze toe: “Afgelopen zomer in Frankrijk heb ik alleen maar op mijn Fons gezeten. Mijn hardloopschoenen heb ik niet eens aangeraakt! Fietsen heeft voor mij dan toch de voorkeur, zo is gebleken.”

Dat doet Ancella hobbymatig, al heeft ze zeker sportieve doelen gesteld. ,,Zoals de Mont Ventoux beklimmen. De top heb ik al vier keer bereikt. Afgelopen zomer heb ik ook weer een berg beklommen”, vertelt ze. Dat deed Ancella met haar Fons bike, die ze onlangs aanschafte. “Mijn man kwam tijdens het mountainbiken iemand op een mooie MTB tegen. Het bleek een PART mountainbike te zijn: een fiets die je zelf samen kunt stellen. Zodoende kwam ik bij Fons uit.”

“Toen ik een testrit op de lavendelkleurige Fons bike maakte, raakte ik opslag verliefd"

Een bezoek aan de Fons showroom

Ze bracht een bezoek aan de Schapendreef, waar Fons en PART gevestigd zijn. ,,Daar heb ik – aan de hand van de expertise van de mensen in de showroom bij Fons en mijn man – een eigen Fons bike samengesteld.” Ancella schafte een lavendelkleurige racefiets aan, terwijl ze aanvankelijk een paarskleurige wilde. “Maar toen ik een testrit op de lavendelkleurige Fons bike maakte, raakte ik opslag verliefd.”

Mijn unieke Fons Bike

De bestelling en het bezorgproces verliep daarna heel vlot. Zeker met de deskundige hulp van de mensen bij Fons. Nu ze inmiddels honderden kilometers met haar Fons af heeft gelegd, concludeert Ancella zeer te tevreden te zijn. “Mijn racefiets rijdt superfijn en de fiets is opgebouwd uit prima onderdelen. Bovendien is mijn Fons hartstikke uniek, want ik heb alles natuurlijk zelf samengesteld.”

Wil jij net als Ancella een unieke racefiets?

Kom langs in de showroom of maak een gratis proefrit op een Fons racefiets of gravel bike!