Lifestyle Lifestyle

Cecile & Fons

Cecile neemt met ‘prachtige’ Fons Racefiets deel aan triatlon

4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen 42 kilometer hardlopen: dit jaar heeft Cecile, woonachtig in omgeving Breda, als doel gesteld om een ‘hele’ Ironman (triatlon) te doen. Voor het fietsgedeelte stapt ze op haar splinternieuwe Fons bike racefiets.

,,Ik ben een aantal jaar geleden eens gaan kijken bij een triatlon in Maastricht. Ik wist niet wat ik zag: zó ongelooflijk knap wat de deelnemers flikten. Onmenselijk bijna”, zo spreekt Cecile haar bewondering uit. Het bracht haar op een goed idee: namelijk zélf meedoen aan zo’n ironmancircuit. Een halve, om te beginnen ,,Volledig, gedreven door bluf, heb ik me daar in 2021 voor ingeschreven. En ja, het is me gelukt”, vertelt ze trots. En terecht.

Trainen voor de triatlon

Hoewel het traject niet altijd gemakkelijk verliep, flikte Cecile het wél. ,,Met hardlopen en fietsen had ik wel ervaring, maar met zwemmen niet. Ja, ik haalde als kind een zwemdiploma, maar daar houdt het wel mee op. Dus plukte ik een trainingsschema van internet en gaf daar mijn eigen draai aan… Hoppa, en gaan”, klinkt het enthousiast.

“Alles draaide om eten en drinken. Sport was nooit zo interessant."

En dat terwijl de geboren en getogen Zuid-Limburgse naar eigen zeggen uit een ‘heerlijk Bourgondisch’ gezin komt. ,,Alles draaide om eten en drinken. Sport was nooit zo interessant: niet om te kijken, ook niet om uit te beoefenen”, blikt ze terug op haar jeugdjaren. Eenmaal studerende in Breda kwamen de kilo’s er gemakkelijk aan, waardoor ze besloot om hardloopschoenen te kopen. Meteen verkocht was ze niet, maar fanatiek zeker wel: in 2015 liep ze de marathon in New York.

Fons racefiets met extra zadelpen en een TT-stuur voor de triatlon

Dat smaakte naar meer. ,,Ik kan me inmiddels geen leven zonder hardlopen meer voorstellen. Het hoort bij mij, het is mijn therapie”, vertelt Cecile. Hetzelfde geldt voor fietsen. Dat zal ook wel moeten, met een tocht van 180,2 kilometer voor de boeg. Cecile heeft daarvoor bij Fons Bikes een Fons Strada Disco racefiets aangeschaft. En wel eentje met extra zadelpen en een TT-stuur, speciaal voor de aanstaande triatlon.

“Met mijn prachtige Fons ga ik 180 kilometer vlammen."

Oefenen zal ze. Er zit niets anders op. Kilometers maken. Op haar splinternieuwe racefiets. Hoewel het oefenproces niet zonder slag of stoot zal verlopen, heeft ze er zin in. ,,Mijn prachtige Fons fiets zal me hierbij zeker helpen. Hopelijk kan ik daar 180 kilometer goed mee door vlammen”.
 
Wij van Fons Bikes wensen haar in ieder geval héél veel succes!

Wil jij net als Cecile een unieke racefiets?

Kom langs in de showroom of maak een gratis proefrit op onze Fons Strada Disco!