Lifestyle Lifestyle

Martine & Fons

Klimmen en dalen in Limburg, beuken tegen de wind langs de ringvaart en racen door de duinen van Zandvoort met diezelfde wind, maar dan gelukkig mee. Fons vindt alles leuk!

16 jaar oud was ik toen de legendarische woorden ‘Ik zal echt nooit gaan wielrennen, wielrennen is echt stom’ uit mijn mond kwamen. 31 jaar oud was ik toen de Fons van de buurvrouw op kantoor spontaan mijn hart stal en mij een trotse wielrenster maakte.

"Wielrennen, dat is toch niks voor vrouwen?"

Kijkend naar de personen op de voorbij sjezende fietsen zag ik voornamelijk mannen met grote brillen, hoge sokken en bananen op hun rug passeren. Ik paste daar als klein vrouwtje toch niet tussen? Niets bleek minder waar! Na lang wikken en wegen heb ik twee jaar lang enorm genoten van de avonturen met mijn eerste ‘instap’ wielrenfiets. Deze heeft mij meer dan welkom geheten in de wereld vol sjezende bananen.

"De elegante vorm, de prachtige combinaties van kleuren en de onwijs stoere uitstraling van dit alles bij elkaar…ik wilde dit ook!"

En toen opeens was het moment daar…Op een rustige dinsdagmorgen liep ik ons gedeelde kantoorpand binnen. Daar, voor die glazen ruit, stond de Fons van een collega buurvrouw. Het was liefde op het eerste gezicht. De elegante vorm, de prachtige combinaties van kleuren en de onwijs stoere uitstraling van dit alles bij elkaar…ik wilde dit ook. Na drie keer verlekkerd naar haar Fons te hebben gekeken, kreeg ik de vraag of ik hem niet van wat dichterbij wilde bekijken. En zoals dat soms gaat, was de rest al snel geschiedenis. 3 dagen later stond ik in Breda voor mijn proefrit en iets later scheurde ik met mijn eigen Fons over de wegen.

"Door het zelf samenstellen van de onderdelen, de kleuren en het specifiek opmeten is het écht mijn Fons geworden"

Weer of wind, het maakt me allemaal niet meer uit. Ik ga van ‘mooi weer’ fietser, naar ‘mag ik weer’ fietser. Door het zelf samenstellen van de onderdelen, de kleuren en het specifiek opmeten is het écht mijn Fons geworden. Niet gewoon een fiets uit een boekje of showroom.

Dat mijn Fons zo knap is, is uiteraard mooi meegenomen. Maar het onderdeel waar het natuurlijk het meest om draait, is het fietsen zelf. Klimmen en dalen in Limburg, beuken tegen de wind langs de ringvaart en racen door de duinen van Zandvoort met diezelfde wind, maar dan gelukkig mee. Fons vindt alles leuk! Ik had me dan ook geen beter maatje kunnen wensen dan Fons om al deze avonturen mee te beleven. Het volgende avontuur? Misschien moeten we maar eens gaan testen hoe Fons het mediterrane klimaat vindt. ;)

Wil jij net als Martine ook over de wegen scheuren met een fiets die volledig bij jou past?

Kom langs in de showroom of maak een gratis proefrit!