Lifestyle Lifestyle

Een proefrit maken? Altijd doen!

Bij Fons hameren we áltijd op het maken van een proefrit. Dat doen we niet voor niks. Als je overgaat tot de aanschaf van een splinternieuwe fiets, gaat het vaak niet om een geringe investering. Nee, je investeert je centen in een goede fiets – eentje die precies bij jou past. Niet alleen qua maatvoering, maar zeker ook betreft rijgedrag.

Te vaak zien wij dat mensen op basis van een test in een magazine of een geometrietabel een keuze maken voor een bepaalde fiets, die in de praktijk vervolgens ontzettend tegen blijkt te vallen. Dergelijke scenario’s wil je te allen tijde voorkomen. Het uitkiezen van goede, passende fiets is nu eenmaal een compleet andere aangelegenheid dan wat boodschappen op de kassaband te leggen.

Onzekerheden

Terminologieën als stack & reach, stijve wielen, geometrie en lay-up? Klinkt allemaal leuk en aardig, maar het zegt op papier bijzonder weinig. Hoe kom je er achter dat de stack & reach bij jou passen? Wat betekent dat voor je rijgedrag en het comfort? Het levert juist onzeker- en onduidelijkheden op die averechts kunnen werken. Daarom vinden we het bij Fons van groot belang om een testrit te maken. Geen vlug proefritje over een nabijgelegen parkeerterrein.

Nee, met proefrijden bedoelen wij écht een stuk fietsen. Een eind gas geven op je potentiële droomfiets. Zijn je ogen gevallen op een gravel fiets? Dan is er nabij onze showroom een mooi parcours van zo’n 12 kilometer die je onder meer over een zandweg, fietspad, asfaltweg en MTB-trail leiden.

Zodat je een weloverwogen en rationele keuze kunt maken. En je alle eventuele twijfels en onzekerheden weg kunt nemen.

Kortom: de ideale manier om feeling te krijgen met jouw ideale droomfiets. Hoe je Fons- of PART-bike zich houdt op verschillende wegdekken en ondergronden. Hoe jíj je daarbij voelt. Wij vinden het simpelweg van groot belang hoe jij het ervaart. Zodat je een weloverwogen en rationele keuze kunt maken. En je alle eventuele twijfels en onzekerheden weg kunt nemen.

Gebruikelijk

Bij de aanschaf van een derdehands auto van 1000 euro is het heel gebruikelijk om een proefrit te maken, maar als je een nieuwe fiets voor hetzelfde bedrag – of meer – koopt, dan gaat die vlieger plotseling niet meer op? Dat valt niet met elkaar te rijmen, vinden wij. Je moet óns niet geloven, maar de beleving zélf ervaren. Het gaat tenslotte om jouw fiets.

Wil je een proefrit maken? Maak dan van tevoren even een afspraak, zodat we de tijd hebben om je op te meten voor een kosteloze bikefitting (fietspositionering). Én om een fiets op jouw maat klaar te zetten. We adviseren – mits mogelijk – om je eigen pedalen mee te nemen, omdat je dan niet hoeft te wennen aan iets anders afgestelde pedalen en je jezelf echt kunt focussen op de fiets.
 
Gelieve ook je fietskleding mee te nemen en omdat je een mooie fiets meekrijgt voor een testrit, verzoeken we je om je ID-kaart mee te nemen. Verzekeringstechnisch dienen we daar altijd naar vragen. Voordat je vertrekt, vullen we een Fons bidon voor je, zodat je tijdens je testrit niet zonder water komt te zitten. De bidon mag je na de rit houden. 

Ben je nieuwsgierig naar de rijeigenschappen van onze fietsen? Plan een afspraak in via info@fons-bikes.nl of PART. Appen kan ook: +31 6 18711702.