Een racefiets voor vrouwen

Tijdens ons ontwikkelingsproces en het ontstaan van Fons werden we geïnspireerd door veel verschillende vrouwen binnen de fietswereld en daarbuiten. Maar één vrouw sprong eruit: Alfonsina Strada!

alfonsina.jpg

Onze inspiratie

In 1924 stond Alfonsina Strada tussen alle mannen aan de start van de Giro d’Italia. In deze tijd mochten vrouwen niet eens met blote knieën rondlopen, laat staan met een korte broek fietsen. Alfonsina liet zich door niets of niemand tegenhouden om op de fiets te stappen en is hierdoor de eerste en enige vrouw die ooit de Giro d’Italia heeft gereden. Alfonsina is een echte powervrouw die het fietsen voor vrouwen op de kaart heeft gezet! Dit stukje wielergeschiedenis vonden wij zo inspirerend, dat we hebben besloten ons merk als eerbetoon aan Alfonsina naar haar te vernoemen.

Bepaal wat je uit wilt stralen en kies voor de racefiets die bij jou past! Onze Fons is de ideale racefiets voor vrouwen.

2_DSC_7350.jpg
Kies jouw eigen weg

Vind je het lastig om online een fiets samen te stellen? Maak een afspraak voor een bezoek in onze showroom en laat onze experts je helpen bij het opmeten en samenstellen van jouw fons, zodat deze helemaal aansluit bij jouw wensen!

maak een afspraak