Lifestyle Lifestyle

Tessa & Fons

“Fons en zeker mijn Fons is niet een standaard dames racefiets, niet iets wat iedereen heeft en dat past wel bij mij”

Ik ben altijd een fervent hardloper geweest tot ik, net zoals velen, weer geblesseerd raakte. In het verleden deed ik veel aan mountainbiken, maar ik wilde iets anders proberen. Ik mocht een dames racefiets lenen om te kijken of ik het leuk zou vinden. Dat is nu zo’n 4,5 jaar geleden en ik denk dat ik met gemiddeld 3 keer in de week fietsen en de nodige km ’s die vraag wel met ‘ja’ kan beantwoorden. Omdat het zo goed bevalt, maar de fiets niet mijn maat was, vond ik het tijd voor mijn eigen unieke dames racefiets, één die echt bij mij past.

“Ik vind het heerlijk om te genieten op de fiets en het liefst wel met een redelijk tempo”

Ik ben graag buiten en houd niet zo van binnen sporten. Ik vind het heerlijk om te genieten op de racefiets en het liefst wel met een redelijk tempo. Ik rijd veel alleen, maar vind de gezelligheid van het groep rijden ook erg leuk. Een paar jaar geleden heb ik de Etna op Sicilië gefietst. Destijds fietste ik niet veel en zou zoiets graag nog een keer doen nu ik beter getraind ben. En mijn Fons is daar zeker een extra aanleiding voor!

“Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Fons Strada Disco racefiets in de kleuren Black Pearl Violet met overloop naar Rolls Royce Westminster blue” 

Ik heb lang gezocht naar mijn ideale racefiets. Een dames racefiets van goede kwaliteit, die lang meegaat en met een mooi design, maar ze voldeden geen van allen echt aan mijn wensen. Ik houd heel erg van zwart, stoer, neutraal en daarom leek een Fons racefiets mij de perfecte keus. Ik kon immers zelf mijn racefiets samenstellen. Een mat zwarte dames racefiets, met glanzende zwarte letters, dat is wat ik wil. Maar eenmaal binnen, na het zien van alle mogelijkheden, leek me zwart toch maar wat zwart.

Bij de vraag welke kleuren ik dan ook wel mooi zou vinden is Jos gaan zoeken naar iets wat naast zwart bij mij past. In de showroom zag ik een dames racefiets staan in 2 kleuren. Ik vond dat zo gaaf dat ik ineens een hele andere fiets voor me zag. Out of my comfort zone heb ik uiteindelijk gekozen voor een Fons Strada Disco in de kleuren Black Pearl Violet met overloop naar Rolls Royce Westminster Blue. Met Ultegra di2 en mooie hoge velgen voor de uitstraling.

“Fons en zeker mijn Fons is niet standaard, niet iets wat iedereen heeft en dat past wel bij mij”

De eerste rit op mijn nieuwe racefiets was 160 km en ik heb nog nooit zo lekker gefietst! Toen ik de eerste foto toegestuurd kreeg was het toch wel even schrikken. Was ik echt voor deze kleuren gegaan… maar oh wat ben ik blij met deze racefiets! Fons en zeker mijn Fons is niet standaard, niet iets wat iedereen heeft en dat past wel bij mij!

De vriendelijkheid, de persoonlijke benadering, het echt dé fiets voor jou willen maken en niet het één uit een dozijn was voor mij een extra reden om voor een Fons dames racefiets te gaan. De beleving, goede service en het zelf samenstellen van je racefiets maakt het plaatje compleet. Het voelt echt als JOUW fiets.

Ook een Fons Strada Disco zoals Tessa?

Kom langs in de showroom om de voordelen zelf te ervaren tijdens een gratis testrit. Maak direct een afspraak.