Lifestyle

De meest actuele berichten over Fons en onderwerpen die ons inspireren.
Al op zoek naar een Fons bekijk hier onze actuele voorraad

22 februari, 2024

Fietsende vrouwen zijn geen kleine mannen! Waarom wij vinden dat er specifieke damesracefietsen voor nodig zijn?

Waarom wij vinden dat er specifieke damesracefietsen voor nodig zijn?

We krijgen vaak vragen en/of opmerkingen, van met name mannen, dat specifieke fietsen voor vrouwen nergens voor nodig zijn. Allerlei redenen worden dan genoemd en sommige lijken heel plausibel.  Toch denken wij daar toch wat genuanceerder over en..

Lees meer
22 februari, 2024

Nieuwe retailpartner in Belgie

Vanaf 16 maart zijn onze fietsen ook verkrijgbaar bij Soupape fietsen in Assenede Belgie. Een fietsenzaak met heel ervaring en een fantastisch team mensen met heel veel passie voor het vrouwen fietsen, de koers en dames racefietsen. Tijdens het..

Lees meer
14 november, 2022

Fons Bikes in The Takeover op Netflix!

Begin dit jaar werden wij door Netflix benaderd of wij wilden meewerken aan de Nederlandse speelfilm 'The Takeover', met onder andere Holly Mae Brood, Géza Weisz en Frank Lammers. Gewoon, omdat ze onze fietsen zo goed vonden passen bij de film..

Lees meer
14 oktober, 2022

Onze splinternieuwe Fons dames racefiets

Fons Strada Evoluzione womens road Bike

Nog sneller dan de Strada Disco: de Fons Strada Evo is onze geoptimaliseerde dames racefiets! Met een lichter, sneller en stijver frame is de Evo een waanzinnige uitbreiding op ons assortiment. Alle kabels zijn bij deze racefiets volledig..

Lees meer
14 oktober, 2022

Onze splinternieuwe Fons Gravel Bike

Fons Multistrada Evoluzione Gravel Bike

Snel op het asfalt en volledig thuis op onverharde wegen: de Fons Multistrada Evo Gravel Bike is daarvoor gemaakt! Met een lichter, sneller en stijver frame is de Evo een waanzinnige uitbreiding op ons gravel assortiment. Alle kabels zijn bij..

Lees meer
26 september, 2022

Winter service beurt

Voor veel fietsers loopt het seizoen op de racefiets af in de herfst en winter. Hoewel wij zelf van mening zijn dat “wintermiles, summersmiles”  zijn snappen we ook dat jij kiest voor andere vormen van sport. Sommigen kruipen op de indoor..

Lees meer
28 augustus, 2022

Ancella & Fons

Ontspannen, fit blijven en de sportieve uitdaging aangaan: dat zijn de redenen voor Ancella Knoop om op een racefiets te springen. “Vier keer per week hardlopen is niet goed meer voor mijn lijf, vandaar dat ik verder ging kijken. Als aanvulling..

Lees meer
28 juni, 2022

Cecile & Fons

Cecile neemt met ‘prachtige’ Fons Racefiets deel aan triatlon

4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen 42 kilometer hardlopen: dit jaar heeft Cecile, woonachtig in omgeving Breda, als doel gesteld om een ‘hele’ Ironman (triatlon) te doen. Voor het fietsgedeelte stapt ze op haar splinternieuwe Fons bike..

Lees meer
25 juni, 2022

Workshop TLC

Zit jij met je handen in je haar als je onderweg een lekke band krijgt? Ga je liever niet alleen de weg op omdat je bang bent voor technische problemen aan je fiets? Dan is de workshop ‘TLC’ van Fons bikes zéker iets voor jou. De Tender..

Lees meer
22 april, 2022

Nynke & Fons

“Maar het belangrijkste – uiteraard – is dat mijn Fons Gravel bike heel fijn fietst.”

Fietsen voelt voor mij als een grote ontdekkingstocht. Soms plan ik een route en ontdek ik wegen en paden waar ik anders nooit terecht zou komen. Zoals ik er ook van houd om lekker te (ver)dwalen in de omgeving van Breda. Mijn nieuwsgierigheid..

Lees meer
17 maart, 2022

Een proefrit maken? Altijd doen!

Bij Fons hameren we áltijd op het maken van een proefrit. Dat doen we niet voor niks. Als je overgaat tot de aanschaf van een splinternieuwe fiets, gaat het vaak niet om een geringe investering. Nee, je investeert je centen in een goede fiets –..

Lees meer
17 november, 2021

Special Edition Lustrum Fietsen

Wij vieren ons 5-jarig bestaan met 5 exclusieve special edition Fons Bikes.

NOG MAAR 1 BESCHIKBAAR! 5x Fons Strada Disco: Direct leverbaar uit onze showroom Kom langs onze showroom voor een testrit, bikefitting en loop direct met je nieuwe special edition fiets naar buiten! Wees er snel bij en contact ons, dan..

Lees meer
17 november, 2021

Nienke & Fons

“Bewegen, buiten zijn, nieuwe plekken ontdekken. Wat wil je nog meer?”

Ik vind sporten en bewegen één van de fijnste dingen om te doen en dit is ook echt een hobby van me. Ik sport zo’n 2 tot 3 keer per week in de sportschool, maar deze werden begin 2020 gesloten vanwege de coronamaatregelen. Hoe creatief ik thuis..

Lees meer
24 juni, 2021

Martine & Fons

Klimmen en dalen in Limburg, beuken tegen de wind langs de ringvaart en racen door de duinen van Zandvoort met diezelfde wind, maar dan gelukkig mee. Fons vindt alles leuk!

16 jaar oud was ik toen de legendarische woorden ‘Ik zal echt nooit gaan wielrennen, wielrennen is echt stom’ uit mijn mond kwamen. 31 jaar oud was ik toen de Fons van de buurvrouw op kantoor spontaan mijn hart stal en mij een trotse wielrenster..

Lees meer
03 juni, 2021

Fons Strada Disco Racefiets

Hoe kies ik een dames racefiets die bij mij past?  Bij Fons hebben we een eigen visie op wat een racefiets meer geschikt maakt voor vrouwen. Zo zijn wij ervan overtuigd dat het stuurgedrag van onze fietsen perfect past bij een vrouwelijke..

Lees meer
10 mei, 2021

Corina & Fons

Mijn vorige racefiets was geen lichtgewicht, dus dat was hard werken. Met mijn Fons werk ik écht samen.”

"Fietsen op mijn Fons racefiets is echt een hobby." Ik deed al aan spinning, maar wilde ook graag lekker buiten kunnen fietsen. Ik heb toen eerst een mountainbike gehad en later een racefiets, omdat die beter bij mij past.  Ik ben een..

Lees meer
26 april, 2021

Anne Marie & Fons

Iedere rit maakt me gelukkig. Je herkent dat gevoel vast wel, wegrijden op je fiets en denken, dit is het!

"Wat een beauty, en wat een pasvorm!" Al lang geleden ben ik begonnen met fietsen. 35 jaar terug kocht ik mijn eerste racefiets, een 2e hands herenmodel. Deze was veel te groot en ik had daardoor altijd hoofdpijn na het fietsen. Dat je..

Lees meer
23 april, 2021

Fons Multistrada Gravel bike

Ga op avontuur en voor snelheid op onverharde wegen met onze Fons Multistrada Gravel bike Onze gravel bike is een alleskunner die ervoor zorgt dat jij elke ondergrond de baas bent. Daag jezelf uit om nieuwe plekken te ontdekken en om ook buiten..

Lees meer
09 februari, 2021

Carla & Fons

De mogelijkheid om de mountainbike naar mijn wensen samen te stellen en in de kleuren die ik mooi vind, dat is toch wat iedere vrouw wil!

“Ik fiets nu vooral om in beweging te blijven en vind het leuk om steeds grotere uitdagingen aan te gaan”   De reden dat ik ben gaan fietsen is dat ik iets wilde/moest gaan doen waar ik mijn hoofd mee leeg kon maken. Ik merkte dat me..

Lees meer
19 januari, 2021

Anne-Lieke & Fons

“Fietsen is een sport die we allebei erg leuk vinden en waarbij we de stad kunnen verruilen voor de natuur” Ik en mijn vriend Glenn (die inmiddels rijdt op een PART 1) zaten al langere tijd te denken om samen racefietsen te kopen. Een sport..

Lees meer
18 januari, 2021

Nooit een blauwe maandag met Fons!

Blue Monday: Tell me, how do I feel?

Blue Monday is een absolute tijdloze wereldhit en officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Bij Fons doen we niet aan Blue Monday! Vlieg vandaag met je fiets naar je werk, opleiding of ga gewoon een rondje rijden. Kleed je op het weer..

Lees meer
05 januari, 2021

Tubeless banden op jouw fiets?

Bij Fons bieden wij sinds januari 2018 op al onze fietsen de optie tubeless banden zonder meerprijs aan. Het hoeft niet, maar zoals altijd bij Fons: jij hebt de keuze.

Waarom kiezen voor Tubeless banden? Wij zijn ervan overtuigd dat tubeless banden duidelijke voordelen bieden op het gebied van snelheid, comfort, grip en bescherming tegen lekrijden. Je hebt geen onnodige wrijving tussen de..

Lees meer
15 december, 2020

Sylvana & Fons

“Ik wilde al heel lang een fiets maar had geen idee wat ik precies zocht. Na het zien van Fons, wist ik dat dit de fiets zou zijn waar ik voor ging sparen!”

Mijn vader fietst al zo lang als ik mij kan herinneren. Nadat ik zijn oude mountainbike mocht gebruiken, ben ik het voorzichtig aan ook eens gaan proberen. We woonden toen in Groningen. Daar is in de directe omgeving van de stad niet veel te..

Lees meer
01 december, 2020

7 tips om jouw fiets netjes op te bergen in de winter

DOORFIETSEN OF EEN WINTERSTOP?

Nu de winter er bijna is en de dagen echt kort worden, staan we als fietser vaak voor een keuze: doorrijden of een winterstop? Natuurlijk kan binnen trainen een pracht alternatief zijn en met bijvoorbeeld Zwift ook nog motiverend voor de..

Lees meer
25 november, 2020

Cadeautip voor de liefhebber! Het boek: Het roerige leven van Alfonsina Strada

“Als het in onze tijd was gebeurd - een vrouw die de Giro d’Italia rijdt samen met de mannen - zou de wereld op zijn kop hebben gestaan! Kranteninterviews, tv-specials, fotoreportages, ontploffende social media en hordes sponsoren die hun merknaam..

Lees meer
25 november, 2020

Cadeautip voor jezelf: Fons Bio-Bidons!

Onze Fons Bio-Bidons zijn eindelijk weer binnen! We moest er even op wachten, maar ze zijn weer op voorraad. De Bio-Bidon heeft dezelfde kwaliteiten als de andere bidons, maar onderscheidt zich doordat het kunststof van de fles biologisch..

Lees meer
05 november, 2020

Fietsen in de herfst en winter; 5 tips om rekening mee te houden

“La corsa delle foglie morte”

De herfst is nu echt begonnen! Na een prachtige nazomer en misschien nog wat mooie dagen, is het buiten vaak nat en liggen de wegen vol modder en klei van de oogsten die van het land worden gehaald. De dode bladeren vallen van de bomen en op..

Lees meer
02 november, 2020

Tessa & Fons

“Fons en zeker mijn Fons is niet een standaard dames racefiets, niet iets wat iedereen heeft en dat past wel bij mij”

Ik ben altijd een fervent hardloper geweest tot ik, net zoals velen, weer geblesseerd raakte. In het verleden deed ik veel aan mountainbiken, maar ik wilde iets anders proberen. Ik mocht een dames racefiets lenen om te kijken of ik het leuk zou..

Lees meer
08 oktober, 2020

Esther & Fons

“Ik ben heel blij met mijn Fons dames racefiets! Hij stuurt goed, rijdt soepel en ik heb geen lichamelijke klachten meer.”

April, nu 3,5 jaar geleden, ben ik begonnen met fietsen door mijn vriend. We hebben een latrelatie en ik vond het vervelend dat hij in de weekenden, wanneer wij elkaar voornamelijk zien, zijn sport niet kon uitoefenen. Je bent toch al gauw een..

Lees meer
18 september, 2020

Pien & Fons

"Ik wilde nog een keer investeren in een nieuwe racefiets. Een fiets passend bij mij en met een eigen verhaal"

Ik wilde 10 jaar geleden wat meer gaan sporten en buiten zijn. Mijn man had al een racefiets en ook mijn zoon raakte geïnteresseerd toen hij 12 jaar was. Ik vond dat zo leuk om te zien dat ik besloot om een dames racefiets aan te schaffen. Hoe..

Lees meer