Lifestyle

De meest actuele berichten over Fons en onderwerpen die ons inspireren.

10 december, 2019

Marlies & Fons

Mijn Fons is veel meer ‘op maat’ voor mij, dit betekent dat ik veel makkelijker door bochten ga en ik me hierdoor veel meer één voel met mijn fiets.

Ik vind het heerlijk ontspannend om door de natuur te fietsen, gezellig met een groepje gelijkgestemden. In het seizoen fietsen we twee keer per week, ’s zondags rijden we doorgaans 70 á 90 kilometer en op woensdag een kleiner rondje..

Lees meer
20 november, 2019

Fietsen in de winter?

7 tips voor fietsen in de winter

Nu de eerste nachtvorst is gemeten komt altijd het twijfelachtige moment of je de racefiets moet opbergen tot het voorjaar of dat je gewoon kunt doorrijden. Wat Fons betreft kun je gewoon lekker doorrijden! Wel met wat kanttekeningen, maar..

Lees meer
02 oktober, 2019

Michelle & Fons

Ik zie mijn Fons vooral als een bouwpakket. Het frame is de basis waar ik nu in geïnvesteerd heb.

Ik ben heel lang een loper geweest, maar vanwege een milde hartafwijking werd dat steeds lastiger; met fietsen is de hartslag lager. Het lopen frustreerde ook, omdat het niet meer lekker ging. Ik hoopte dat fietsen weer plezier in het sporten zou..

Lees meer
05 juni, 2019

Details are not just details

“details are not details, they make the design.” Charles Eames.

Bij Fons hebben we absurde aandacht voor details. Niet voor niets omdat details maken dat iets werkt of niet. Charles Eames stelde dat al lang geleden en wij zijn het volledig met hem eens. Door onze aandacht voor details werken onze fietsen zo..

Lees meer
01 juni, 2019

8 juni open showroom

Op zaterdag 8 juni ben je van harte welkom in onze open showroom! Kom langs voor een bikefitting, advies en een lekker kopje koffie. Meteen testrijden? Stuur een mailtje naar info@fons-bikes.nl of Whatsapp naar + 31618711702 en we zetten een..

Lees meer

Ilona & Fons

Mijn Fons is een echte disco-fiets geworden

Ilona van Ginneken Ik ben begonnen met wielrennen toen ik acht jaar was en ik ben er nooit meer mee gestopt. Ik heb heel veel plezier in het fietsen en ik vind het leuk om wedstrijden te rijden. De trainingen dienen voor mij als ontspanning,..

Lees meer
14 mei, 2019

Anouk & Fons

“Ik heb voor Fons gekozen omdat het niet alleen een mooie fiets is, maar ook eentje waar ik zelf mijn kleur en twist aan kon geven.

Ik ben ooit begonnen met fietsen omdat ik meedeed aan een fietsevenement ‘de Battle of the Mountain’ waar- mee we geld inzamelden voor onderzoek naar medicijnen tegen de ziekte ALS. Tijdens de Battle hebben we in 24 uur tijd zo vaak mogelijk de..

Lees meer
04 april, 2019

Frauke & Fons

Bij de kennismaking was ik meteen verkocht. Ik denk dat elke vrouw met een passie voor fietsen bezwijkt voor Fons en de aanpak die ze hanteren.

Ik ben eigenlijk heel toevallig begonnen met fietsen. Mijn vader begeleidt in de zomer ‘start to bike’ fietstochtjes op woensdagavond in het dorp waar mijn ouders wonen. Hiermee reed ik regelmatig eens mee met een oude fiets, maar al snel vormde..

Lees meer
26 februari, 2019

Uniek project met Corne Bouman

Bij Fons maken we graag hele mooie producten voor onze klanten en soms willen onze klanten iets heel speciaals.

Zo was daar Marie. Een gepassioneerde sportieve vrouw en liefhebber van hele mooie tassen en schoenen. 1 van haar favoriete schoenenmerken is Gucci. Toen zij bezig was met haar nieuwe Fons, gaf ze aan dat ze heel graag iets op Gucci geïnspireerd..

Lees meer

Femke & Fons

Ik was gewoon blij toen ik op een Fons reed. De fiets ziet er gaaf uit, fietst heerlijk snel! De kleur is gaaf!

In 2012 is het fietsen vanuit een geintje ontstaan. Ik kreeg een nieuwe baan. Collega’s gingen de Alpe d’Huez fietsen en ik dacht, leuk! Ik heb een fiets geleend en hoppa…. gaan! Het jaar erop ben ik de Mt Ventoux gaan fietsen, drie keer op 1 dag..

Lees meer
07 februari, 2019

Ilse & Fons

Bij Fons houden we van onze klanten en sommige klanten hebben ook een mooi verhaal.

Maak kennis met de sportieve Ilse. Zij stuurde ons een tijdje geleden een mail over wat zij van ons vond en waar zij mee bezig was. Een paar dagen later ze bij ons aan tafel en begon te vertellen. Ze vertelde hoe ze fietsen vroeger haatte omdat..

Lees meer
04 februari, 2019

Fons op de Bike MOTION

Koop je tickets nu online en zie als eerste ons nieuwe concept!

Op vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart staat Fons op de Bike MOTION in de jaarbeurs in Utrecht! Koop je tickets nu online en zie als eerste ons nieuwe concept! Zien we je daar? Je kan ons op de volgende tijden in de jaarbeurs..

Lees meer
10 januari, 2019

Bewogen jaar voor Fons

We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018.

Het tweede jaar van Fons was een jaar vol hoogtepunten, maar ook minder mooie momenten. We realiseerden doelen, successen en gingen soms plat op ons gezicht! We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018. Hoogtepunt: meer vrouwen met een Fons!..

Lees meer
04 januari, 2019

Manon & Fons

Vanaf de 1e kennismaking tot de uiteindelijke levering is alles prettig verlopen. We hebben nog regelmatig aangenaam contact.

Naast de paardensport zocht ik, ter afwisseling, een extra uitdaging. Omdat ik zag dat mijn partner met veel plezier en voldoening fietste, ben ik in het voorjaar van 2015 uit nieuwsgierigheid gaan fietsen. Het sporten in de buitenlucht maakt mij..

Lees meer
08 januari, 2019

It's about you and your bike!

Bij Fons hebben we geen standaard afmontage, geen standaard kleur en geen seizoensmodellen.

Onze fietsen zijn altijd leverbaar in de door jouw gewenste configuratie , maat, techniek en kleur. Daardoor is je fiets uniek, want jij bent dat ook! Gratis bikefitting, zadelmeting en testrit We werken vanuit jou als klant en beginnen..

Lees meer

Anna-Gerdien & Fons

Wauw... deze fiets was precies wat ik zocht!

Anna-Gerdien Ongeveer 5 jaar geleden besloot ik te gaan fietsen. Ik was al jaren actief op sportief vlak; hardlopen, zwemmen en golfsurfen. Helaas kreeg ik van het hardlopen steeds vaker blessures en zijn de golven in Nederland ook niet elke..

Lees meer
07 december, 2018

Nieuw servicepunt Den Bosch

In Den Bosch zit een speciale servicepartner van Fons. Bikecenter Den Bosch is niet alleen een betrouwbare partner van ons, maar we delen ook een inzet voor hetzelfde goede doel: de strijd tegen ALS. Medewerkers van Fons en het team van Bikecenter..

Lees meer
06 november, 2018

Hoge score in Blad FIETS

Fantastisch resultaat vrouwenracefiets test voor Fons bikes in blad Fiets. Najaar 2018 heeft het blad Fiets een groep vrouwelijke fietsters gevraagd om een aantal damesracers te testen. Fons eindigde op plaats 2 en 3! met een dikke 8.0...

Lees meer

Fons clinic: dalen

Gratis clinic dalen op de Postbank.

Zondag 11 november organiseren wij een gratis clinic dalen op de Posbank. We hebben een ervaren instructeur voor je geregeld die je gaat leren nog beter te dalen of meer vertrouwen en plezier in het dalen te krijgen. Let op! We hebben slechts een..

Lees meer

Een fiets moet passen

Hoe goed je fiets ook mag zijn, wat voor wielen, groep of extra’s je ook hebt, als je fiets de verkeerde maat is, zul je er nooit goed op fietsen.

Bikefitting Bij Fons zijn wij ervan overtuigd dat bij het selecteren van de voor jouw optimale fiets een Bikefitting hoort. Waarom? Ieder vrouw is uniek en haar fiets moet dat ook zijn voor optimale prestaties, comfort en blessurepreventie. Bij..

Lees meer

Lisa & Fons

Ik heb mijn leven graag vol kleur. Dat zie je dan ook terug in mijn fiets; lekker fel, knallend en toch stoer vanwege de matte afwerking en de zwarte wielen.

Lisa  Twee jaar geleden vierde ik voor de derde keer mijn vakantie aan de kust van Lissabon. Ik had gezien dat je daar erg mooi langs de kust kon fietsen. Dus de mountainbikes in het hotel werden snel in gebruik genomen. Voor het eerst voelde..

Lees meer
11 oktober, 2018

Ingrid & Fons

Mijn Fons; fietst geweldig, is uniek, stoer én prachtig om te zien

In 2010 ben ik begonnen met wielrennen. Een vriendin opperde dat het best leuk zou zijn om met een aantal meiden de Alpe d’ Huez te beklimmen. Iedereen vond dit een leuk idee en we hebben daarna allemaal een racefiets aangeschaft. We zijn gaan..

Lees meer

Nieuw servicepunt Zwolle

Er worden meer en meer Fons fietsen verkocht aan vrouwen die verspreid over het hele land wonen. Dat gaf soms wat uitdagingen voor onze klanten om het juiste adres te vinden voor het onderhoud en de service aan hun fiets wanneer Breda te ver..

Lees meer

Tamara & Fons

De testrit overtuigde me over het rijgevoel dat mijn toekomstige fiets me ging geven

Vroeger was ik loopster, via via ben ik de triatlonsport ingerold. Zo ben ik begonnen met fietsen. Het geeft me ontspanning en ik geniet van de weidse natuur. Ik ga graag uitdagingen aan en probeer soms mijn grenzen te verleggen, zowel in..

Lees meer

Kim & Fons

Na mijn eerste testrondje voelde ik gelijk dat Fons en ik een goede match waren.

Ik ben begonnen met fietsen op aanraden van mijn toenmalige zwager. In no time wilde ik al grenzen verleggen. Na een paar maanden reed ik al Luik-Bastenaken-Luik op een hele oude groene Giant met versnelling op de buis. Ik houd van controle en het..

Lees meer
29 maart, 2018

onze nieuwe Multistrada!

Off the beaten path!.

Multistrada!   Bij Fons houden we niet van beperkingen of grenzen en onze klanten ook niet. Zij bepalen zelf wel hoe en waar ze willen rijden en dat kan met  ons laatste model, de MultiStrada, onze meest veelzijdige fiets. Door het..

Lees meer
01 februari, 2019

Pascale & Fons

Er staat nog een 2de Fons op de spaarplanning met een sterkere uitvoering.

Pascale De Wilde Ik heb altijd graag gesport, maar vond nooit echt ‘mijn’ sport. Ik ben vrij groot, dus probeerde eerst de logische sporten als volley en basket, maar als er geen passie is, houdt je het natuurlijk niet lang vol. Tot ik 5 jaar..

Lees meer
04 maart, 2018

Fons op de bikemotion beurs

Dank je wel iedereen, het was een succes!

Afgelopen weekend stonden we op de Bike MOTION in Utrecht. Op kantoor is de champagne open getrokken, want we hebben wat te vieren! De Bike MOTION was een geweldig succes. We mogen met trots mededelen dat we zijn uitgeroepen tot de mooiste..

Lees meer
01 februari, 2018

Fons & Il Magistrale coffee

Magistrale Coffee

Als je onze showroom bezoekt nemen we graag de tijd voor je. Gewoon om kennis te maken, je Bikefitting, advies en testrit. Het liefst doen wij dat zelf onder het genot van een goede espresso of capucino. We zijn geen echte barista's maar dankzij..

Lees meer
01 december, 2017

blog café du cycliste

All the other

We had a nice talk with Café du cycliste from France. They where curious about Fons bikes and wrote an interview on their  blog .  Specific (adjective): relating to species or a species - "the differences between them can only be on the..

Lees meer