Lifestyle Lifestyle

Keuzestress = leuke stress!

Bij Fons maken we fietsen voor de individuele fietser. Elke fiets wordt gebouwd op basis van de bikefitting, budget, wensen en keuzes van de klant. Technisch zijn onze meeste klanten er best snel over uit wat ze willen en dat is soms ook budget gerelateerd.

Maar welke kleurencombinatie krijgt jouw pareltje dan? Ga je voor de matte afwerking of toch voor een glanzende racefiets? Durf je te kiezen voor je favoriete kleur of is dat net te spannend voor een fiets?

Inspiratie voor de kleur van jouw droomfiets

Soms zien we mooie voorbeelden van inspiratie voorbijkomen. Karin bracht haar suikerpot en broodtrommel mee, omdat ze die kleur elke dag ziet en ze blijft hem mooi vinden. Kijken we naar de fiets van Anouk; zij koos haar kleuren geïnspireerd op een paar sneakers die ze zag. Ook een mooie inspiratie had Lisa, zij koos voor een knalroze met oranje in een matte afwerking. Het doet haar denken aan haar kleren van vroeger en ons aan de legendarische poster van de surffilm “The endless summer”.

Inspiratie is overal te vinden!

Zelf plukken wij voor de inspiratie voor een showmodel overal voorbeelden vandaan. Soms zijn het de kleuren van een klassiek VW-busje, dan weer de kleuren van een hightech Aston Martin of een deels ontvelde avocado. Ook in de natuur zijn prachtige voorbeelden te vinden van combinaties: de paarsblauwe pijlgifkikker is zo’n voorbeeld. Er zijn veel meer vogels of amfibieën in hele bijzondere kleuren dan je voor mogelijk kunt houden.

De kleur die je blijft opvallen en altijd mooi is

Eigenlijk kan de inspiratie voor de kleuren van jouw Fons overal vandaan komen. Wij adviseren altijd om zo dicht mogelijk bij je echte voorkeuren te blijven. De kleuren die je altijd al kiest, voor die ene muur in je huis of een kledingstuk, wellicht welke auto je mooi vindt. Wat blijft je opvallen en wat blijf je altijd mooi vinden? Zo koos Carla de kleuren voor haar Fons door te kijken naar de kleur die veel in haar kledingkast te vinden is. Een kleur die precies bij haar past!

Je hoeft ook niet te haasten om te kiezen, neem de tijd. Anna-Gerdien, haar verhaal staat op onze site, heeft er ruim 3 weken over gedaan. Te veel mogelijkheden! Maar nu is ze er nog iedere dag blij mee en ontvangt ze veel complimenten van anderen.

Ontdek jouw favoriete kleur in onze configurator

Om je te helpen hebben wij een configurator voor je ontwikkeld, hierin kun je bijna eindeloos spelen met combinaties! Er staat een beperkte selectie, ongeveer 60, van alle kleuren die we kunnen maken in. Grofweg hebben we zo’n 1000 kleuren waar je uit kan kiezen zonder meerprijs!

Laat je inspireren in onze showroom!

Je bent van harte welkom in onze showroom in Breda om alle keuzes voor een fons te bekijken. We laten je graag alle mogelijkheden zien en helpen je bij het samenstellen van jouw droomfiets. Passend bij jouw budget en wensen! Maak een afspraak in de showroom.