Lifestyle Lifestyle

Lisa & Fons

Ik heb mijn leven graag vol kleur. Dat zie je dan ook terug in mijn fiets; lekker fel, knallend en toch stoer vanwege de matte afwerking en de zwarte wielen.

Lisa 

Twee jaar geleden vierde ik voor de derde keer mijn vakantie aan de kust van Lissabon. Ik had gezien dat je daar erg mooi langs de kust kon fietsen. Dus de mountainbikes in het hotel werden snel in gebruik genomen. Voor het eerst voelde ik hoe leuk fietsen is, het gaf me zo’n rust! Sindsdien ben ik begonnen met fietsen. Uit je hoofd, in je hart is voor mij echt van toepassing. Ik probeer een paar keer per week een rit te maken. Soms een klein rondje, dan weer een rit van 70km. Na een werkdag geeft het me een gevoel van rust en ben ik even weg van alle hectiek.

Ik had gedoe met mijn oude fiets, dus heb ik naar Fons gebeld. Ze vroegen of ik mijn fiets mee kon nemen om te kijken of ik beter op mijn fiets gezet kon worden. Eenmaal in de showroom bleek mijn frame te klein, mijn stuur te breed en mijn zadel niet goed. Of ik even een testritje wilde maken op een Fons? Ik wist dat ik verkocht zou zijn en dat het wellicht niet slim was om te doen. Maar de verleiding was te groot. Na één bocht merkte ik al verschil. Fons is in mijn hoofd blijven hangen en het resultaat mag duidelijk zijn; ik heb de stap genomen en er een besteld. 

Afgelopen winter heb ik geen ritten gemaakt, omdat ik geen vertrouwen had in mijn fiets. Ik had het idee dat ik niet genoeg grip had. Met mijn nieuwe Fons wil ik weer in de winter gaan fietsen, nu ik die onzekerheid los kan laten. Mijn Fons geeft me meer comfort en ik durf er harder mee te gaan. Op mijn oude fiets wil ik niet meer rijden. Waarom zou ik? Mijn Fons rijdt veel lekkerder!

Fons heeft een fiets op de markt gezet voor vrouwen, geen tuttige, maar een met strakke lijnen. Naast fijn fietsen dus een streling voor het oog. Mijn kleuren ervaren sommigen als heftig. Mij maken ze elke dag weer blij. Ik heb mijn leven graag vol kleur. Dat zie je dan ook terug in mijn fiets; lekker fel, knallend en toch stoer vanwege de matte afwerking en de zwarte wielen. Nu ik heb gemerkt hoe fijn het fietst, had ik mijn Fons in het zwart ook prima gevonden.

De rest van de keuzes vond ik lastiger. Een fiets heeft nogal veel technische aspecten. In de showroom werd ik erg goed geholpen bij het maken van de juiste keuzes. Ik wil niet dat mijn fiets me beperkt. Mijn Fons is dan ook samengesteld op groei; ik kan altijd nog iets toevoegen of veranderen. Het contact tijdens het bestellen van mijn droomfiets was erg prettig en persoonlijk. Je deelt een passie en het is leuk om daarover te praten.

Uiteindelijk zou ik graag nog meer op gevoel willen fietsen. Gaan waar mijn fiets me brengt, en erop vertrouwen dat ik wel weer thuiskom. Op dit moment ben ik wel zo ver dat ik echt fiets voor mezelf. Geen verwachtingen, niks moeten, gewoon gaan. Even alleen in contact met je Fons, de mooie omgeving en jezelf.