Lifestyle Lifestyle

Tamara & Fons

De testrit overtuigde me over het rijgevoel dat mijn toekomstige fiets me ging geven

Vroeger was ik loopster, via via ben ik de triatlonsport ingerold. Zo ben ik begonnen met fietsen. Het geeft me ontspanning en ik geniet van de weidse natuur. Ik ga graag uitdagingen aan en probeer soms mijn grenzen te verleggen, zowel in triatlondoelen als fietsdoelen. Mijn mooiste fietservaring was de Granfondo Stelvio Santini in Bormio, waar ik vorig jaar aan deelnam. Het liefst rij ik in het hooggebergte, jammer dat dit zo ver weg is. Gelukkig wonen we aan de voet van de Vlaamse Ardennen en het Pays des Collines. Vanuit hier kunnen we toch wat klimmen.

Ik vond mijn ding niet bij andere merken en zag in de Grinta! een foto van een Fons die me onmiddellijk aansprak. Ik ben daarna op de website van Fons gaan kijken en het concept sprak me onmiddellijk aan. Het bezoek aan de showroom was voor ons heel leuk. De testrit viel enorm mee en overtuigde me over het rijgevoel dat mijn toekomstige fiets me ging geven. Met Jos hadden we direct een heel goed en aangenaam contact. Alles verliep volgens de afspraak en heel vlot. Ook het afhalen van de fiets was opnieuw een aangename ontmoeting.

De kleuren zijn echt 200% mijn eigen keuze en smaak. Met mijn Fons ben ik uniek in de streek (voorlopig?). Ik heb gekozen voor Ultegra en schijfremmen, omdat mijn partner dit adviseerde. Schijfremmen zijn de toekomst en Ultegra heeft een onklopbare prijs/kwaliteit verhouding. Voor de wielen heb ik, uit budgettaire overwegingen, gekozen voor de Shimano wielset, maar zonder de klevers zijn deze esthetisch heel mooi. Ik wil later de lichte klimwielset graag nog aanschaffen.