Lifestyle Lifestyle

Saskia & Fons

Ik ben begonnen met fietsen om meerdere redenen: ik had enthousiaste verhalen gehoord van vrienden die fietsen, ik wilde afvallen en ben graag in de buitenlucht. Ik stap nu vooral op de fiets om lekker buiten te zijn en conditie op te bouwen. Ik ga vaak voor lagere inspanning met lage hartslag (ED trainingen). Op dit moment train ik voor de Paul Veneemans prijs. Zo snel mogelijk 11 km fietsen, 5 km hardlopen, 4 km roeien en een skiff. 

Ik roei normaal gesproken drie tot vier keer in de week en stap ongeveer twee keer per maand op mijn fiets voor een rit van 50 kilometer. Maar door de Corona-maatregelen is roeien verboden, waardoor ik nu ongeveer twee keer per week een rit van 40 kilometer maak op mijn Fons. 

“10 kilometer verderop waan je je in Nederland 60 jaar geleden!”

Vorig jaar ben ik op fietsvakantie gegaan naar Albanië. Een prachtig land met mooie natuur en veel hoogtemeters. Ik fietste iedere dag, voor 10 dagen lang, met een gids door dit mooie land over verlaten weggetjes. De grotere steden doen Europees aan met veel drukte, winkeltjes en leuke horeca. 10 kilometer verderop waan je je in Nederland 60 jaar geleden. Met veel akkerbouw en veeteelt voor eigen gebruik, karren met paarden, oogsten met een zeis. 

“Ik koos voor een Fons door de looks en de mogelijkheid om mijn eigen kleuren te kiezen” 

Een vriendin maakte me attent op het merk Fons. Na de website te hebben bekeken werd ik erg nieuwsgierig. Bij andere merken stoor ik me aan de grote merkletters op de fiets. Ik koos in eerste instantie dus voor Fons voor de looks. Ik vond het ook erg leuk dat ik mijn eigen kleur mocht kiezen. In mijn hoofd had ik een lichtgele fiets en die was nergens te krijgen. Damesfietsen hebben meestal roze tinten en dat wilde ik niet. Ik heb gekozen voor een woestijngeel frame met donkergele letters met een glanzende finish. Ik vind mijn Fons prachtig!  

“Mijn Fons is stabiel, ik ga veel gemakkelijker door de bochten.” 

Een kleur kiezen is fijn, maar ik was ook op zoek naar een stabiele fijne fiets. Na mijn eerste testrit was ik om. Veel fijner en stabieler dan mijn vorige fiets, ik ga veel gemakkelijker door bochten. Voor de groep heb ik gekozen voor een Shimano Ultegra. Ik wilde iets meer dan de Shimano 105 die ik gewend was. Afgemonteerd met de standaard Shimano wielen en zwarte banden. Dit oogt rustiger bij mijn frame. 

“Bij de showroom werd er alle tijd voor me genomen”

Bij mijn bezoek aan de showroom in Breda werd er alle tijd voor me genomen. Ik werd netjes opgemeten en heb een paar keer een testrit gemaakt. Ik voelde toen totaal geen druk om de fiets te moeten aanschaffen.

Na bestellen werd ik op de hoogte gehouden door Jos met foto’s van de voortgang. Hij was zelf wat onzeker over de uitwerking van mijn gemaakte kleurkeuzes, maar liet enthousiast weten zeer tevreden te zijn over het eindresultaat! 

Ook een Fons Strada Disco zoals Saskia?