Lifestyle Lifestyle

Sarah & Fons

Mijn Fons voelt licht, maar wel heel solide.

Ik ben begonnen met fietsen om lekker in de natuur sportief bezig te zijn. Je komt sneller op plekken waar je met de auto niet komt. Ik loop ook hard, maar daarbij heb ik vaak last van blessures en dat hou ik ook niet zo lang vol. Fietsen kan ik de hele dag! Fietsen doe ik vooral om te ontspannen, soms sprint ik tegen de wind in over een dijk om echt goed te trainen, maar ik hou vooral van verre tochten met een lunch tussendoor.

Ik wilde al een tijdje een nieuwe dames racefiets. Tijdens mijn fietsvakantie in Spanje kwam ik hard ten val door een aanrijding. Na dit ongeluk vond ik dat ik een nieuwe racefiets helemaal had verdiend. Een nieuw begin! Ik zag Fons voorbij komen en de beschrijving van een echt vrouwenfietsmerk uit Breda (waar ik zelf net was komen wonen) trok de aandacht. Dat bij Fons alles op maat is en je zelf de kleuren kunt kiezen is een groot pluspunt. De racefiets configurator op de website werkt heel handig, de afbeelding op het scherm komt precies overeen met het echte resultaat. Het viel me na een testrit meteen op dat het sturen zo makkelijk is. Ik kan er veel beter mee manoeuvreren dan met mijn vorige fiets. Mijn Fons voelt licht, maar wel heel solide.

De kleuren van mijn Fons vind ik heel mooi, al was dit zeker niet de enige combinatie mogelijk. Ik kan wel 100 combinaties maken die ik zo zou kopen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Optimistic Ocean in combinatie met Great Giro in glans. Ik fiets vooral om te genieten, daarom heb ik gekozen voor de Shimano 105 en aluminium wielen. Wellicht dat ik deze in de toekomst vervang voor Scope wielen. Ik hou van de vlakke wegen in Nederland, maar een bergrit blijft natuurlijk heel bijzonder. Na mijn crash heb ik wel een angst voor dalen ontwikkeld, maar daar ga ik samen met mijn Fons racefiets weer snel vanaf komen!

Wil je ook een Fons strada racefiets net als Sarah? Stel je ideale racefiets samen in de configurator, met keuze uit je favoriete kleuren en hoogwaardige onderdele n.