Lifestyle Lifestyle

Pascale & Fons

Er staat nog een 2de Fons op de spaarplanning met een sterkere uitvoering.

Pascale De Wilde

Ik heb altijd graag gesport, maar vond nooit echt ‘mijn’ sport. Ik ben vrij groot, dus probeerde eerst de logische sporten als volley en basket, maar als er geen passie is, houdt je het natuurlijk niet lang vol. Tot ik 5 jaar geleden mijn vriend leerde kennen. Dat fietsen wou ik ook wel eens proberen, dus gooide ik in augustus 2014 na 25 jaar roken de sigaretten voor ééns en altijd in de vuilnisbak en stapte ik op de racefiets. Een nieuwe verslaving was geboren. Het begon als ontspanning, samen sporten met mijn lief, en is ondertussen uitgegroeid naar een drive om te zien hoe ver ik kan komen, afgewisseld met de gezelligheid van fietsen met andere dames uit mijn regio. Als je buiten fietsen bekijkt, ben ik wel een mooi-weer-fietser. Dus ik maak sowieso meer kilometers bij goed weer dan in de winter. Bij goed weer is het zo goed als dagelijks, woonwerkverkeer en ritjes, met een gemiddelde van een 250 km per week. In de winter zijn het vooral baantrainingen en ritjes op de rollen.

Mijn doel is oktober 2019, dan wil ik deelnemen aan het WK Masters Baanwielrennen in Manchester (UK). Ik heb mezelf een jaar gegeven om echt naar dit event toe te leven en te werken om een mooie tijd te behalen op de 500m TT.

Mijn eerste beklimming van de Mont Ventoux 3 jaar geleden maakte wel indruk. Ik was vroeger niet echt een doorzetter, ik begon aan nieuwe uitdagingen met veel enthousiasme, maar maakte het moeilijk af. De beklimming deed ontzettend pijn en ik heb dikwijls willen opgeven, maar toch werd ik naar die top gezogen. De trots en euforie die je dan uiteindelijk voelt als je boven bent … dat is een gevoel dat ik nooit eerder ervaarde. 

Ik ben een beetje een allrounder. Ik hou er wel van op snel over vlakke wegen te  vliegen, beetje tijdrijderstype. Maar ik zoek ook wel graag de uitdaging op. Aangezien ik meer het sprinters/tijdrijderstype ben, ben ik niet ultramager, dus zijn klimmetjes niet zo evident. Net daarom wil ik het natuurlijk wel kunnen. Ik doe het niet echt graag, want tijdens iedere klim vraag ik me steevast weer af waarom ik er in godsnaam aan begonnen ben. Maar eens je op de top staat, weet je het weer … daarom :)

Ik fiets vooral met mijn partner en met de meiden van Madam Vélo. We zijn niet echt een club, eerder een community, waardoor iedereen vrij is om aan te sluiten wanneer en hoeveel ze willen. Met mijn partner ligt het tempo fors hoger dan bij de dames, dus dat is een leuke afwisseling in training.

Fons had me onmiddellijk verleid met het design, de enorme mogelijkheden aan kleurencombinaties. Maar na de testrit was ik compleet verkocht. De wegligging, mijn houding op de fiets, … de combinatie van vele factoren gaf aan dat dit een goede fiets was voor mij.

Ik had al 2 (tweedehands) racefietsen en een baanfiets. Door mijn lengte en lichaamsbouw pas ik perfect op een herenmodel, dus ik was wel benieuwd naar het verschil. Wat mij onmiddellijk bij de testrit opviel, is dat ik toch nog anders op Fons zit dan op mijn andere fietsen. Ook al zit ik perfect uitgemeten op mijn andere fietsen, ik had bij lange tochten toch dikwijls last van een ongemakje (lees, dode muis, haha). Op één of andere manier kantel ik mijn bekken toch anders nu, wat het probleem toch heeft verminderd. Ik heb met de configurator meerdere kleurencombo’s gemaakt, maar de Pretty Primer met Wild Watermelon was de eerste combinatie die ik maakte en daar kwam ik toch altijd naar terug. Het past ook perfect met de rood/zwarte outfit van Madam Vélo, dus win-win. Ik koos voor de 105 vooral omwille van budgetaire redenen. Er staat nog een 2de Fons op de spaarplanning met een sterkere uitvoering.

Een bezoek aan de showroom is altijd heel gezellig ! Heel veel info van Jos gekregen, leuk ervaringen uitwisselen,... Top !