Lifestyle Lifestyle

Michelle & Fons

Ik zie mijn Fons vooral als een bouwpakket. Het frame is de basis waar ik nu in geïnvesteerd heb.

Ik ben heel lang een loper geweest, maar vanwege een milde hartafwijking werd dat steeds lastiger; met fietsen is de hartslag lager. Het lopen frustreerde ook, omdat het niet meer lekker ging. Ik hoopte dat fietsen weer plezier in het sporten zou terugbrengen. En dat is gelukt!

“Ik hou van duursport. Kop in de wind, verstand op nul of juist in overdrive en gewoon fietsen.”

Als het wat warmer is, fiets ik 2 à 3 keer per week; zo’n 60 tot 80 km per keer. Afgelopen winter ben ik voor het eerst door blijven fietsen buiten, maar dat werd gereduceerd tot 1x per week. Ik fiets vaak met de Fietsbelles in Amsterdam, maar ook wel alleen en af en toe met een goede vriend. Mijn meest bijgebleven fietservaring is mijn ‘Monsterrit’ vorige zomer met een vriend die wist dat ik het zou kunnen: 218 km op een dag! Ik was wel moe, maar zeker niet kapot. Rustig begonnen en een paar keer gepauzeerd op een prachtige zomerdag.

“Vanaf de eerste seconde voelde het gewoon alsof het helemaal goed zat”

Ik was op zoek naar een nieuwe fiets. Ik had het gevoel, dat ik met het aantal km’s wat maar bleef stijgen, mijn beginnersfiets was ontgroeid. Ik kreeg vorig jaar de kans om tijdens de Rapha’s W’s 100 op een Fons te fietsen. Aanvankelijk zou dat maar voor de helft zijn, maar mijn “opvolgster” meldde zich niet en ik mocht de hele rit ermee rijden. Er waren meiden die me voor gek verklaarden om zo’n lange rit meteen op een “nieuwe” fiets te rijden, maar ik begreep serieus niet wat ze daarmee bedoelden. Vanaf de eerste seconde voelde het gewoon alsof het helemaal goed zat. Ik heb vervolgens nog wel flink wat weken zitten twijfelen. Ik ben en ga in verband met mijn milde hartafwijking nooit een snelle fietsster worden en dacht dat zo’n chique fiets eigenlijk niet aan mij besteed zou zijn. Gelukkig heeft mijn omgeving dit uit mijn hoofd gepraat en heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt.

“Ik zie mijn Fons vooral als een bouwpakket. Het frame is de basis waar ik nu in geïnvesteerd heb.”

De schijfremmen geven me een veiliger, gecontroleerder gevoel en hij is een stuk lichter en dat is heel fijn als je twee hoog woont, want ik neem mijn Fons de trappen mee op, de woning in. Ik heb heel bewust gekozen voor Shimano 105, maar wel met het idee in mijn achterhoofd, dat ik ooit in de toekomst een Ultegra zou kunnen plaatsen. Ik zie mijn Fons vooral als “bouwpakket”: het frame is de basis waar ik nu in heb geïnvesteerd. Die zal blijven en ik kan naar hartenlust de onderdelen vervangen in de toekomst. Daarom moest de kleur dan ook goed zijn natuurlijk.

“Mensen die mij goed kennen roepen bij het zien van mijn Fons: o ja, dat is echt jouw fiets!”

Mijn hele leven heb ik al iets met lila en paars. Dus dat was al duidelijk, maar het heeft toch wel even geduurd voor ik precies het juiste paars had gevonden. Wat ik supertof vind, is dat mensen die mij goed kennen bij het zien van de fiets als eerste roepen:” o ja, dat is echt jouw fiets”. Achteraf kan ik wel zeggen, dat het kiezen van de kleur stiekem toch meer met me heeft gedaan, dan ik van tevoren had gedacht. Het is echt wel heel leuk, dat dat bij Fons kan.

“Er werd uitgebreid te tijd voor me genomen in de showroom en ik voelde me zeer welkom.”

Ik ben nog eens een extra testrit gaan doen in november met slecht weer. Die dag was heel prettig. Er werd uitgebreid de tijd voor me genomen en ik voelde me zeer welkom. Ik had pech, dat het bestelproces niet helemaal lekker liep. Ik heb daar niet zo zwaar aan getild en Jos heeft ook zijn best gedaan om dit op te lossen. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Ik rij vooral rondjes in de buurt, maar nu ik wat meer ervaren word, wil ik de horizon wel verbreden. Ik heb wel eens in Limburg gereden en dat valt mij zwaar in verband met mijn hart, maar ik vond het wel erg leuk. Ik wil dit zeker vaker gewoon gaan proberen. Tenslotte rij ik nu op een Fons, wellicht dat het iets makkelijker wordt. En anders doe ik er gewoon wat langer over. Uiteindelijk kom ik toch ook wel boven

Ook een Fons Strada Disco zoals Michelle?

Bekijk hem in de configurator of kom langs in onze showroom om de voordelen van Fons zelf te ervaren tijdens een testrit!