Lifestyle Lifestyle

Michelle & Fons

Er wordt ècht gekeken naar wat vrouwen willen.

Ik ben dol op mijn rode Fausto Coppi van maar liefst 26 jaar oud, maar mijn oldtimer begon na twee jaar helaas wat gebreken te krijgen. Voor de blog Cobbles Cycling ging ik langs bij Fons Bikes voor een interview en tijdens het gesprek kwam ik tot de conclusie dat ik mijn nieuwe racefiets gevonden had.

Het feit dat er écht gekeken wordt naar wat vrouwen willen, sprak me erg aan. Ik ben het beu dat een groot deel van de dames racefietsen roze met bloemetjes is. Bij Fons is dat absoluut niet het geval. De fiets is stijlvol en heeft alles wat ik in een racefiets zoek. Naast dat de Fons racefiets er prachtig uitziet, rijdt hij supercomfortabel en merk je meteen dat je makkelijker op snelheid blijft. Daarnaast zorgen de schijfremmen ervoor dat je altijd op tijd stil staat en dat vind ik ook wel zo prettig.

Ik ga vaak solo op pad; zo gebruik ik mijn racefiets meerdere malen per week voor mijn woon-werkverkeerritten. Ik vind het namelijk een stuk leuker om lekker te fietsen dan in de file te staan. Daarnaast ga ik graag met mijn vriend de natuur in om zo de mooiste plekken te ontdekken. Dat vind ik dan ook het leuke aan wielrennen: het gevoel van vrijheid dat je er door krijgt.

Ik vind het te gek dat mijn racefiets uniek is en ik hem zelf heb samen gesteld. Ik ben dol op deze kleur groen, dus die keuze was snel gemaakt. Mijn Fons is afgemonteerd met Shimano Ultegra met een bergverzet erop, zodat ik ook los kan gaan in de Limburgse heuvels. Daarnaast heb ik gekozen voor de Scope R5-wielen. Ze zijn niet alleen erg licht, ze zien er ook nog eens supertof uit. Het is dan ook niet voor niks dat deze racefiets een echte showstopper is. Zelfs bij het stoplicht vragen mensen waar deze fiets vandaan komt. Dat zegt wel genoeg toch?

Wil je ook een Fons strada racefiets zoals die van Michelle? 

Stel je racefiets samen