Lifestyle Lifestyle

Manon & Fons

Vanaf de 1e kennismaking tot de uiteindelijke levering is alles prettig verlopen. We hebben nog regelmatig aangenaam contact.

Naast de paardensport  zocht ik, ter afwisseling, een extra uitdaging. Omdat ik zag dat mijn partner met veel plezier en voldoening fietste,  ben ik in het voorjaar van 2015 uit nieuwsgierigheid  gaan fietsen. Het sporten in de buitenlucht maakt mij vooral energiek en vrolijk. Dat wordt steeds weer bevestigd zodra ik na een lekkere training met dat voldane gevoel weer thuis kom. Het ontmoeten van mensen die dezelfde passie delen spreekt mij ook erg aan. Ik fiets gemiddeld 1 à 2 x per week. De afstanden die ik fiets wisselen sterk. Dat kan de ene keer 40 à 50 km zijn maar ook wil ik met enige regelmaat wel een toertocht van rond of over de 100 km fietsen. In de toekomst wil ik wel graag wat leuke uitdagingen verwezenlijken.  Mijn mooiste fietservaring heb ik beleefd in 2015 tijdens mijn 1e Morty toertocht van 100 km. Heel onervaren reed ik een barre rit over het zeeuwse Walcheren inclusief de Oosterscheldekering  met veel wind en hagel. De geheel onverwachte beklimming van de Alpe d’Huez in de zomervakantie van 2018 heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Hoewel ik het individueel fietsen op z’n tijd waardeer vind ik het ook prettig om bij een groep dames aan te sluiten, ongeacht de samenstelling. Omdat ik af en toe wat extra uitdaging nodig heb vind ik het meerijden met een mannengroep ook leuk.  Ook mijn partner is af en toe mijn fietsmaatje. 

Ik was vooral gecharmeerd van de uitstraling van de fiets, een stoere racefiets zonder opsmuk. De fiets vormt een gestroomlijnd geheel, mede door de geïntegreerde kabels. De ontspannen rij-eigenschappen van de Fons ervaar ik als een groot voordeel. Hierin spelen de schijfremmen voor mij een nadrukkelijke rol. Twee maal heb ik mogen ervaren  dat ik de grip over mijn fiets  kon behouden tijdens een noodstop als gevolg van een valpartij in de groep. De aanbeveling van de schijfremmen heb ik ter harte genomen!  Mijn vorige fiets  voelde ten opzichte van de Fons wat “rillerig” aan. De “stijfheid” van de Fons biedt mij meer comfort en stabiliteit dat zorgt voor een veiliger gevoel op de fiets. Mijn Fons zit en fietst gewoonweg lekker!  Mijn Fons strada disco is Dura-Ace afgemonteerd met  shimano WH-RX31 wielen. De  kleur weiss aluminium associeer  ik met verfijnd, strak en georganiseerd. De afmontage is absoluut luxe maar werkt zeer effectief. De lage wielkeuze is bewust omdat ik op mijn vorige fiets een wielset met hoge velgen had en ik toe was aan lage wielen. 

Vanaf de 1e kennismaking tot de uiteindelijke levering is alles prettig verlopen. We hebben nog regelmatig aangenaam contact. Op de racefiets heeft het fietsen in voorjaar en in de zomerperiode zéker mijn voorkeur en ik fiets dan op vlakke wegen. Hoewel  klimmetjes mij eigenlijk ook wel liggen.  In najaar-winter verruil ik mijn racefiets voor de MTB of een training op de tacx. Het fietsen mag voor mij wel een uitdaging zijn, ik wil op z’n tijd mijn grenzen verleggen.