Lifestyle Lifestyle

Kim & Fons

Na mijn eerste testrondje voelde ik gelijk dat Fons en ik een goede match waren.

Ik ben begonnen met fietsen op aanraden van mijn toenmalige zwager. In no time wilde ik al grenzen verleggen. Na een paar maanden reed ik al Luik-Bastenaken-Luik op een hele oude groene Giant met versnelling op de buis. Ik houd van controle en het beste halen uit mezelf. Het geeft rust in m’n hoofd wanneer ik rijd. Het sociale aspect bij fietsen is heel belangrijk voor me, maar zo nu en dan afzien vind ik stiekem ook heerlijk. Wanneer ik fiets, is dat vaak met vriendinnen en soms ook alleen, maar ik fiets ook graag met mannen. Ik ben niet per se een hardrijder, maar houd wel van de snelheid. Vooral met een groep die dat ook mooi vindt! Lekker kop over kop rijden en niet te veel praten, dat vind ik gaaf! 

Sinds de geboorte van mijn dochter Lily, is er wel het een en ander veranderd. Het lukt me toch nog bijna altijd om 3 keer per week te fietsen. De Alpe d’Huzes staat bij mij hoog in het vaandel van mooie fietservaringen, maar toch is mijn mooiste fietservaring het rijden van Club des Cinglés du Mont-Ventoux – 3 maal een beklimming van de Ventoux op 1 dag. Misschien onbewust voorgevoel, ik was toen al zwanger van Lily, maar wist dat nog niet.

Tijdens mijn dagelijkse social media check, stuitte ik op Fons en vond het gelijk een tof merk. De styling, de looks, de naam en het concept. Ik ben me er meteen meer in gaan verdiepen. Na m’n eerste testrondje voelde ik gelijk dat Fons en ik een goede match waren. Na mijn crash van vorig jaar, met een gebroken heup als gevolg, voelde ik me onzeker op mijn eigen racefiets. Ik vertelde Jos (eigenaar Fons) na mijn testritje dat ik veel makkelijker kon sturen, dat deze racefiets doet wat ik wil en niet andersom. De schijfremmen zijn ook geweldig, het gevoel dat je kan remmen en stilstaan waar je maar wilt, geeft mega veel vertrouwen. Dat je de Fons racefiets zo kan opbouwen zoals jij dat wil en dan ook nog eens in elke kleur kunt krijgen die je maar wilt, is natuurlijk de wens van elke ‘fiets-meisje’!

Nu rijd ik op een van de showmodellen, dé Gouden Fons, supermooi! Deze kleur zou ik nooit gekozen hebben, maar nu ik er op rijd, is het toch wel een fantastisch kleurtje! Over 2 maanden komt er een nieuwe Fons, dus nieuwe kleur… De afstelling zal hetzelfde zijn als de Gouden Fons, Ultegra-groep en schijfremmen. De wielen ben ik nog niet uit. De kleur van de fiets heb ik bijna rond in m’n hoofd, maar verandert nog dagelijks, haha. Het is een hele verademing wanneer je ergens binnenkomt en je volledig de aandacht krijgt. Dit was zo bij mijn bezoek aan de showroom van Fons. Je voelt direct dat je met iets moois en spannends bezig bent, namelijk wellicht een nieuwe fiets kopen en daarmee ‘a New Best Friend’.

Ook je ideale racefiets zelf samenstellen?  Bekijk hem in de configurator, en pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!