Lifestyle Lifestyle

Frauke & Fons

Bij de kennismaking was ik meteen verkocht. Ik denk dat elke vrouw met een passie voor fietsen bezwijkt voor Fons en de aanpak die ze hanteren.

Ik ben eigenlijk heel toevallig begonnen met fietsen. Mijn vader begeleidt in de zomer ‘start to bike’ fietstochtjes op woensdagavond in het dorp waar mijn ouders wonen. Hiermee reed ik regelmatig eens mee met een oude racefiets, maar al snel vormde er zich een groepje vrouwen die in het weekend ook geregeld samen ging fietsen. Al snel merkte ik dat fietsen echt iets is wat ik heel graag doe. Samen met dit groepje hebben we ons vervolgens ingeschreven in een fietsclub. Waarbij de meesten onder ons een betere dames racefiets aanschaften. Na 3 jaar kon ik concluderen dat het geen bevlieging was, maar een hobby die ik wel nog een tijdje zal blijven doen. Dus ik besloot om een nog een betere dames racefiets aan te schaffen waar ik nog vele kilometers mee kan rijden. En toen kwam Fons in beeld.

“Fietsen is voor mij ontspanning, een gevoel van vrijheid, nieuwe plaatsen ontdekken, quality time met de vriendinnen of gewoon even het hoofd leeg maken tijdens een solo ritje.”

Tijdens het fietsseizoen rij ik elke zondag mee met de fietsclub ‘D’Oasemterters’ in de Vlaamse Ardennen, dit is een ritje van ongeveer 65km. Eén keer in de week probeer ik na het werk ook een ritje van min. 50km te doen, alleen of met vrienden in Gent. In de winter ga ik vaak spinnen.

Fietsen is voor mij puur een hobby, maar ik vind het ook wel leuk om een paar doelen te stellen of om mijn prestaties te verbeteren. Hierbij kijk ik dan enkel naar mijn eigen resultaten, ik doe niet mee aan wedstrijden maar vind het wel leuk om beter te worden.

In de Vlaamse Ardennen of België en Nederland in het algemeen kan het wel eens gebeuren dat je tijdens een rit in een stortbui terecht komt. Als we dan ver van huis zijn is het soms wel afzien en elkaar aanmoedigen tot we terug thuis zijn, maar dan heb ik des te meer een voldaan gevoel achteraf. Ik kan ook echt intens genieten van een solo ritje met muziek in de oren op een warme zomeravond, wanneer ik dan op een mooie plaats terecht kom zet ik mijn Fons aan de kant om naar de zonsondergang te kijken. Hiervan kom ik echt tot rust.

“Fons is alles wat ik zocht in een racefiets”

Fons is alles wat ik zocht in een racefiets, volledig personaliseerbaar, stijlvol en comfortabel. Bij andere merken vond ik nooit de combinatie die ik echt wou of ervaarde ik niet hetzelfde comfort als bij een Fons. Ook een gebrek aan de focus op vrouwen is een groot gemis bij andere merken. Bij de kennismaking was ik meteen verkocht. En ik denk dat elke vrouw met een passie voor fietsen bezwijkt voor Fons en de aanpak die ze hanteren.

Ik vind het leuk dat je de ideale dames racefiets als het ware volledig zelf kan samenstellen. Op die manier ontwerp je zelf een custom racefiets die je echt wilt, met de specificaties die je wilt en in de kleuren die je graag ziet. Verder vind ik de persoonlijke service en de bikefitting die inclusief is ook een groot pluspunt. 

“Een stoere racefiets met een vrouwelijk kantje”

Over de kleur heb ik even getwijfeld, simpelweg omdat het aanbod zeer uitgebreid is en er gewoon echt veel mooie en unieke combinaties mogelijk zijn. Uiteindelijk koos ik voor de kleuren die het best bij mijn persoonlijkheid passen en een kleur/kleurencombinatie die ik graag wou maar nog niet eerder terugvond bij een ander merk. Ik koos als basiskleur RAL 6014 Geel Olijfgroen en RAL 3015 Great Giro letters. Ik wou deze kleuren omdat ik graag een stoere fiets wou met een vrouwelijk kantje. De dames racefiets heeft een matte afwerking omdat ik dit heel mooi vond passen bij deze kleuren.

Ik koos voor een 105-groep, omdat dit ruim voldoende is voor de kilometers die ik rij. Bij Fons hebben ze me ook geholpen om hierin een goede keuze te maken. Ik ben ook heel tevreden over de nieuwe 105-groep. Ik heb conventionele remmen gekozen omdat ik schijfremmen niet per se nodig vind op een racefiets. Daarnaast koos ik voor Shimano WH-RX31 wielen, in de toekomst zou ik graag Scope wielen willen.

“Nooit eerder zat ik zo goed op een fietszadel”

In de showroom kreeg ik een aangename ontvangst met een duidelijke, uitgebreide en professionele uitleg. Jos en zijn collega’s nemen echt de tijd om alles goed toe te lichten. Je krijgt ook de kans om een testritje te doen. Wanneer je de custom racefiets bestelt word je volledig uitgemeten zodat je de juiste maat krijgt en achteraf ook goed op de fiets wordt gezet. Ook wordt er een zadelmeting gedaan, nooit eerder zat ik zo goed op de zadel van een racefiets. Wanneer ik de racefiets ging afhalen werd er een volledige bikefitting gedaan, gevolgd door een testrit om mijn custom racefiets. Het hele proces verliep zeer smooth. 

Ook een Fons Strada zoals Frauke?

Bekijk hem in de configurator, en pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!