Lifestyle Lifestyle

Femke & Fons

Ik was gewoon blij toen ik op een Fons reed. De fiets ziet er gaaf uit, fietst heerlijk snel! De kleur is gaaf!

In 2012 is het fietsen vanuit een geintje ontstaan. Ik kreeg een nieuwe baan. Collega’s gingen de Alpe d’Huez fietsen en ik dacht, leuk! Ik heb een fiets geleend en hoppa…. gaan! Het jaar erop ben ik de Mt Ventoux gaan fietsen, drie keer op 1 dag voor het goede doel. Vervolgens is de fiets in de schuur beland (verhuizing, verbouwing) en in het voorjaar van 2018 ben ik weer gaan fietsen. Gewoon omdat ik er eindelijk weer zin in had en de drempel met excuses er niet meer was. Ik kreeg de smaak te pakken en wilde heel graag een eigen fiets.

Ik fiets voor de sport, ontspanning en gezelligheid. Hoewel ik aanvankelijk veel alleen fietste ben ik van de zomer bij wat groepjes “aangehaakt”. 2-3 keer per week op de racefiets. Gemiddeld alleen 31km/h en met een groepje wel tot 34/35 km/h. In de herfst en winter fiets ik op de MTB en ben ik graag in de bossen te vinden. Just for fun!

Ik kwam per toeval op de site van Fons terecht. Ik was wat aan het googelen. Nadat ik een afspraak gemaakt had, ben ik gaan testrijden. Ik heb de fiets een weekje mogen uitproberen en was “om”. Enerzijds omdat de fiets er zo gaaf uitziet en je hem helemaal zelf kunt samenstellen, maar vooral ook omdat hij gewoon heerlijk reed. En ik heb er wel een km of 300 op (proef) gereden! Ik was gewoon blij toen ik op een Fons reed. De fiets ziet er gaaf uit, fietst heerlijk snel! De kleur is gaaf! Neutraal, maar toch apart… Hoewel het voor mij persoonlijk wel het langste heeft geduurd om daar een beslissing in te nemen, ben ik helemaal blij met het uiteindelijke resultaat. Magnificent Mud met Calm Caramel. Voor de afmontage wilde ik minimaal een Ultegra en de Dura Ace vind ik gewoon te prijzig. 

En dan de scope wielen; hoe vet zijn die! Ik heb bewust gekozen voor een lichte band, daar deze mooi combineert met de kleursamenstelling die ik gekozen heb.

Bezoek aan de showroom

In de showroom was alles prima! Persoonlijk contact, verwachtingen dat het 4-6 weken levertijd was, was bekend en alles verliep soepel. Ik heb zelfs nog een extra ritje op de testfiets mogen maken, gewoon omdat ik dat leuk vond.

Hoewel ik net voor onze vakantie naar Italië Fons heb kunnen halen, durfde ik hem niet mee te nemen in de bergen. Vanwege de vele km die we zouden rijden (van plek naar plek) zou Fons teveel achter op de auto moeten zitten. Ik was bang dat er iets zou gebeuren en was nog net iets te zuinig op Fons ;) Wel heb ik al een aantal (lange) tochten gemaakt, heerlijk. Met af en toe een pittig sprintje tussendoor, zijn we helemaal vrienden geworden. Binnenkort staat er een ritje Limburg op de planning. En uiteraard gaat Fons volgend jaar mee de bergen in! Hoewel ik geen echte berggeit ben, vind ik fietsen in de bergen altijd zeer mooi en indrukwekkend! 

Ook een Fons Strada Disco zoals Femke?

Bekijk hem in de configurator, en pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!