Lifestyle Lifestyle

Details are not just details

“details are not details, they make the design.” Charles Eames.

Bij Fons hebben we absurde aandacht voor details. Niet voor niets omdat details maken dat iets werkt of niet. Charles Eames stelde dat al lang geleden en wij zijn het volledig met hem eens. Door onze aandacht voor details werken onze fietsen zo goed. We hebben vooraf alle specificaties bepaald van de componenten die we gebruiken. Ieder individueel onderdeel moet afzonderlijk goed zijn, maar ook complementair zijn aan alle andere onderdelen die we gebruiken.

Jouw voorkeuren

Voor ons begint een Fons met jou, de klant. Jouw maten en voorkeuren bepalen de uitgangspunten van jouw Fons. Dat klinkt logisch en dat is het ook want jij moet er met plezier op kunnen rijden. Om daar zeker van te zijn vinden we dat je na een meting eerst moet gaan testrijden zodat jij er ook zeker van kunt zijn en dan pas gaan we samen met je kijken naar de mogelijkheden. 

Welke details hebben we het dan over? We geven een paar voorbeelden:

Kabels

Bij onze fietsen lopen alle kabels en leidingen door het frame. Dat is niet alleen mooier, maar je kabels zitten ook beter beschermd. Echter zit er ook een nadeel aan, als kabels door het frame lopen maken ze meer bochten en dat verzwaard het schakelen. Hoe lossen wij dat op? Door kabels te gebruiken die een speciale coating hebben waardoor ze juist weer soepel werken en het probleem van de scherpe bochten ondervangen. Jij hebt dan en een soepel schakelende fiets en het design is veel strakker. Door deze kabels en de Titanium nitride gecoate ketting die wij gebruiken schakelen onze fietsen zo soepel dat je met een 105 afmontage denkt met een Ultegra onderweg te zijn. 

Banden

Ander voorbeeld: de banden. Wij gebruiken extreem soepele buitenbanden van minimaal 28mm breed. Dat zorgt ervoor dat jij met meer snelheid, comfort en veiligheid kunt rondrijden. Echter als je daar niet de juiste binnenbanden bij gebruikt hef je een groot effect van de buitenbanden weer op. 

Ergon SR Pro Women Zadel

Nog een voorbeeld: De zadels die wij gebruiken zijn de Ergon SR pro women. Dit zadel is door het Duitse Ergon speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Ergon is gespecialiseerd in ergonomische producten voor fietsen en zijn daar erg succesvol in. Nu is dat leuk en aardig, maar voordat wij definitief voor dit zadel kozen hebben we eerst getest of het ook echt werkt in de praktijk. Dat betekent dat er in opdracht van ons heel wat kilometers door verschillende vrouwen zijn gemaakt op dit zadel. Pas toen we de resultaten van die kilometers hadden en met de feedback van de teststers besloten we dit zadel als standaard te gaan gebruiken. De maat van het zadel hangt af van jou. Na een digitale zadelmeting weten we welke maat zadel jij nodig hebt. 

In jouw favoriete kleur

Laatste voorbeeld: Al onze fietsen worden hier in Nederland gespoten door absolute vakmensen. Dit zie je terug als je de fietsen als geheel bekijkt, maar kun je ook gewoon voelen als je met vingers over de overgangen in de lak glijdt. Nergens zul je scherpe randen voelen, een kenmerk van vakwerk. Bekijk een aantal van onze kleuren in de configurator.

Al deze aandacht voor details zijn bij Fons niet “cost driven” maar gedreven door onze ambitie: hele mooie en goede fietsen voor onze klanten maken. Dit maakt dat wij nooit in het hoekje goedkope fietsen te vinden zijn, maar wel een extreem goede prijs kwaliteit verhouding hebben. Bekijk de ervaringen van anderen in diverse testen en testimonials in onze blogs. 

Maar zoals altijd stellen wij, geloof ons niet maar kom het ervaren tijdens een proefrit. Boek nu een gratis proefrit!