Lifestyle Lifestyle

Uniek project met Corne Bouman

Bij Fons maken we graag hele mooie producten voor onze klanten en soms willen onze klanten iets heel speciaals.

Zo was daar Marie. Een gepassioneerde sportieve vrouw en liefhebber van hele mooie tassen en schoenen. 1 van haar favoriete schoenenmerken is Gucci. Toen zij bezig was met haar nieuwe Fons, gaf ze aan dat ze heel graag iets op Gucci geïnspireerd wilde. Net als de Fiat 500 Gucci. Dat heeft invloed gehad op haar keuze voor de kleuren van haar fiets.

Traditionele meester vakman

Dat is waar we contact opnamen met Corne Bouman. We kennen hem al een tijdje als een echte traditionele meester vakman. Zo’n echte vakman die ongelooflijk knappe producten maakt van leer en daarmee prachtig custom-made werk aflevert. Corne had wel oren naar zo’n project en ging aan de gang met de materialen. Via via, en nog een paar omwegen wisten we een stuk Gucci leer te bemachtigen waar Corne mee kon werken.

Na een zadelmeting wisten we de juiste zadelmaat. Marie heeft het zadel een tijdje getest op haar huidige fiets en vond het een heerlijk zadel. Corne heeft toen een nieuw Ergon SR pro women zadel bekleed met het leer en vervolgens ook een prachtig zadeltasje gemaakt. Een tasje wat groot genoeg is voor 2 binnenbanden, lichters, sleutel en een Topeak Co2 patroon.

Custom Fons Strada

Voor het stuurlint was er te weinig leer over en daarvoor is er door Corne bijpassend leer gezocht waar wel lange linten uit konden worden gesneden. Dat lint heeft hij afgewerkt met groen en rood stiksel (de Gucci kleuren) en die komen ook terug op haar fiets. De typische Gucci accenten als de goudkleurige gesp en ritsen komen toevallig ook prachtig uit met de ketting op haar Fons Strada.

Aandacht voor details

Het zadel, tasje en stuurlint zijn bizar mooi afgewerkt door Corne met ongelooflijk veel aandacht voor de details. Let eens op het riempje om het tasje te bevestigen aan het zadel. Deze is uit 4 lagen leer opgebouwd om de kleuraccenten subtiel aan the brengen in het tasje. De, met de hand, afgeschuinde zijkanten. De zorgvuldigheid waarmee alles is verwerkt is subliem. Dit is het vakmanschap waar wij blij van worden!

De rest is nu aan ons om voor Marie een fantastische fiets te bouwen volgens haar wensen, geïnspireerd op Gucci. We hopen hem mee te mogen nemen naar de Bikemotion, dus als je hem in real life wilt zien ben je van harte welkom.

Een unieke Fons

Wil jij jouw Fons ook nog specialer maken door een uniek zadel of  stuurlint? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Disclaimer:
Want merkenrecht ligt gevoelig weten we. Deze fiets, het zadeltasje en zadel zijn geen producten van Gucci. Het is geenszins de bedoeling om te doen lijken dat dit een Gucci product is. Het is slechts een op Gucci stijl geïnspireerde fiets, eenmalig voor een individuele klant gebouwd. Noch wij, noch CB leathers heeft als doel het merk te schaden of te kopiëren.