Lifestyle Lifestyle

Bikefitting voor je racefiets

Met de juist afstellingen passend bij jou lichaam en houding, verbeteren je prestaties en geniet je nog meer van je Fons racefiets!

De ideale afstelling voor een optimale fietservaring 

Bij Fons bikes zijn wij ervan overtuigd dat bij het selecteren van de voor jouw optimale dames racefiets een Bikefitting hoort. Waarom? Ieder vrouw is uniek en haar fiets moet dat ook zijn voor optimale prestaties, comfort en blessurepreventie. Bij een Bikefitting word je uitgebreid opgemeten (lengte, voet-, been-, romp-, armlengte, schouder tot de grond lengte, flexibiliteit, schouderbreedte etc.) op die manier kunnen we niet alleen jouw framemaat voor je bepalen, maar ook gelijk alle onderdelen aanpassen aan jouw lijf. Daarnaast voeren wij altijd een digitale meting van je zitbotjes uit om tot een optimaal zadel voor je te komen. Door zo zorgvuldig te werken, helpen we je nog meer plezier te krijgen in het fietsen, je prestaties te verbeteren en helpen we je blessurekans te reduceren.

Als jouw Fons wordt afgeleverd gaan we samen met jou nog aan het werk om ook de laatste fijnafstelling en de positie op de fiets te optimaliseren (dit is eigenlijk de echte Bikefitting). Want, theorie is leuk, maar jij moet je ook goed voelen op je fiets. Onze Bikefitter heeft meer dan 15 jaar rijervaring. Met zijn expertise kan hij deskundig je fiets, zadel en stuurhoogte afstellen. Hij heeft vele metingen voor vrouwen uitgevoerd en weet door deze ervaring ook perfect wat jij nodig hebt om optimale prestaties op je Fons racefiets te behalen.

Fons proefrit

Naast een gratis Bikefitting die jou en ons optimaal helpt om tot goede keuzes te komen, willen wij ook dat je een goede proefrit maakt. In je eigen fietskleding met jouw fietsschoenen en het liefst met je eigen pedalen. Alleen dan kun jij beoordelen of onze fietsen ook echt bij je passen. Niemand behalve jijzelf kan die keuze maken en de beste manier is volgens ons om dat in de praktijk te ervaren.

Fietsen kan en moet eigenlijk pijnloos verlopen. Alleen als je echt diep gaat en extreem aan het presteren bent mag je de pijn van de verzuring en de inzet voelen. Als een gewoon ritje pijn gaat doen, is dat een slecht teken. Dat signaal negeren kan leiden tot blessures. Rij dus nooit door met structurele pijn.

Als je interesse hebt in Fons ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Breda voor een gratis Bikefitting en een serieuze proefrit. 

Kom langs voor je gratis bikefitting