Lifestyle Lifestyle

a she story

Waarom een fietsmerk alléén voor vrouwen?

Omdat wij vonden dat het inmiddels tijd werd! De groep vrouwelijke fietssporters groeit jaar na jaar. De ritten waar ze aan deelnemen stellen steeds meer eisen aan de rijdsters en aan het materiaal, maar toch kwam het nog vaak voor dat vrouwen onvoldoende serieus genomen werden door de industrie. De keuzes voor de mannen lijken eindeloos, terwijl de keuzes voor de vrouwen te beperkt bleven. Zo kwam je vaak uit op een iets kleinere fiets met wat "vrouwelijke" accenten. Er is natuurlijk niks mis met deze aanpak, maar waarom zijn de keuzes zo beperkt? Zelfs de damesracefietsen met een zogeheten ‘vrouwengeometrie’ lijken gemaakt voor vrouwen met een supermodellen lijf, waarbij de benen extreem lang zijn ten opzichte van het bovenlijf. Als je naar de wetenschappelijke statistieken kijkt, blijkt het vaak juist andersom te zijn.

We zijn er bij Fons van overtuigd dat we betere fietsen kunnen bouwen door ons alleen te richten op de vrouwelijke fietsster en haar behoeften. Met onze individuele aanpak willen ons richten op de persoonlijke wensen van elk soort fietsster.

Toen we zijn begonnen met ontwerpen van onze fietsen hebben we het onszelf niet makkelijk gemaakt. Omdat wij vonden dat onze fietsen voor een grote groep vrouwen geschikt moet zijn, hebben we intensief samengewerkt met fietssters uit diverse landen en met verschillende achtergronden. Hierbij hebben we gekeken naar extreem fanatieke vrouwen die de Alpe d'Huez acht keer op fietsten binnen 24 uur, naar vrouwen die 300km op hoge snelheid in een groep met alleen mannen rijden, maar ook naar vrouwen die het gewoon leuk vinden om met vriendinnen, of alleen, toertochten te rijden en alles daar tussenin.

Met Fons willen we vrouwen méér geven dan alleen een kleinere fiets met van tevoren bepaalde kleuren. We willen iedere vrouw die een passie heeft voor fietsen de mogelijkheid geven om een dames racefiets te kiezen die bij haar past, zowel in techniek als kleur. We helpen jou graag in een begrijpelijke taal met de keuze voor jouw ideale racefiets. 

In onze configurator zijn de opties eindeloos, dus kies jouw eigen weg!