Lifestyle Lifestyle

Bewogen jaar voor Fons

We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018.

Het tweede jaar van Fons was een jaar vol hoogtepunten, maar ook minder mooie momenten. We realiseerden doelen, successen en gingen soms plat op ons gezicht! We nemen je mee in het jaar van Fons in 2018.

Hoogtepunt: meer vrouwen met een Fons!

We begonnen in 2017 natuurlijk vanaf nul. In 2018 vonden steeds meer vrouwen hun weg naar Fons. Omdat onze klanten zelf hun favoriete kleur en technische voorkeuren mogen kiezen, hebben we ontzettend veel mooie Fons fietsen voorbij zien komen. 

fons bikes revieuw

Motiverende berichten en reviews in 2018:

We hebben veel leuke en motiverende berichten ontvangen van klanten, waarin ze hun tevredenheid over Fons met ons hebben gedeeld, vaak met foto’s. Enkele van deze verhalen zijn ook als testimonial terug te vinden op onze website. Soms ronduit vertederende berichten. Zoals die van een kunstenares op leeftijd, speciaal gereisd van Alkmaar naar Breda voor een zadeladvies. Ze mailde ons de volgende dag hoe blij ze was en hoe goed het zadel zat. Met daarbij een prachtig bedankje in de vorm van een foto van een van haar kunstwerken. Of een ander bericht van een klant die, nadat ze thuiskwam van haar bezoek bij ons en de aanschaf van een Fons, mailde dat ze zo blij was dat ze een Fons had gekocht. Ze had de fiets nog niet in huis, gewoon alleen besteld en wilde laten weten dat ze goed geholpen was.

Dit soort reacties delen we ’s avonds trots met onze partners en inspireren ons om de volgende dag weer te knallen.

revieuw fons bikes femke

Onze eerste Bikemotion met fons bikes in 2018:

Een forse en spannende investering voor een klein merk als Fons. Komen er wel genoeg vrouwen naar de beurs? Vallen we voldoende op met onze zelfgebouwde stand? Vinden ze de koffie wel lekker etc. Achteraf zorgen om niks, het was een succes! Veel klanten waren speciaal voor ons naar de Bikemotion gekomen. Mooie mensen ontmoet en erg leuke gesprekken gehad. We hebben er veel klanten en mooie publiciteit aan over gehouden. Bovendien stonden we in de Bicycling top 10 van de mooiste fietsen van de beurs en dat als enige vrouwenfiets!

bike motion fons bikes

Afscheid nemen van een aantal modellen.

Eind 2017 hadden we een paar fantastische modellen gevonden waar we leuke fotoshoots mee hebben gehad. Sympathieke vrouwen die geweldig kunnen fietsen, maar die we helaas in 2018 niet konden laten deelnemen aan onze shoots vanwege hun contracten. Wel fantastisch om te zien hoe 1 van deze modellen, Ceylin Alvarado, op 6 januari 2019 haar eerste profkoers won bij het veldrijden! Gefeliciteerd!

Ceylin Alvarado Fons bikes

Grote media-aandacht voor Fons

We kregen in 2018 ontzettend veel aandacht in de media. Ze volgden elkaar in rap tempo op, waaronder publiciteit in; De Volkskrant, Fiets, Juist magazine, Grinta, Salt, NRC, AD, BN de stem, SVS, Grandfondo Cycling, Cobbles etc. Allemaal hebben ze aandacht besteed aan Fons als beginnend merk. De test van de racefietsen voor vrouwen was een waanzinnig succes. Uit een selectie van fietsen voor vrouwen wist Fons plaats 2 en 3 te veroveren. We kwamen slechts twee tienden te kort voor plaats 1. Volgend jaar beter!

Keerzijde van het succesverhaal in de media: 

Door de aandacht die wij kregen, hebben we veel reacties ontvangen. We vielen op en dan gaan meer mensen wat van je vinden. Helaas zaten daar ook negatieve meningen bij. We hebben in ieder geval geleerd dat free publicity zich niet laat sturen en dat social media niet altijd even social is. Dat heeft ons echt geraakt. 

De steun die klanten ons in deze periode hebben gegeven is echt fantastisch geweest en geeft volop stimulans om nog meer ons best te doen voor onze klanten. Nogmaals dank jullie wel!

Een stap vooruit:

We hebben ons programma kunnen uitbreiden met de Fons Multistrada en met ons bedrijf ook een hele gave stap kunnen maken richting de toekomst. Daarover maken we binnenkort meer bekend via onze website en social media. 

Dit was Fons 2018 in a nutshell, hoe was jouw 2018 met (F)ons? We horen het graag van je! 

Gr.

Fons team.