Simone & Fons 

Ik vind het heerlijk om op de racefiets te stappen zodat ik even mijn hoofd leeg kan maken. Ik fiets ondertussen alweer 3 jaar, maar mijn vorige fiets zat mijn passie in de weg. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe racefiets en ben zo op Fons uitgekomen. Ik vond het geweldig om eens zelf de kleur en groepen van mijn fiets te kunnen bepalen, dus het sprak me meteen aan! Omdat ik voor de verandering vrij was in alle keuzes, past mijn Fons volledig bij mij en mijn stijl.

Ik fiets één keer per week met mijn vijf fietsvriendinnen, waarmee ik ook weleens aan fietsevenementen mee doe. Dat is puur voor de gezelligheid, dan gaat het ons echt niet om de winst of snelheid van de rit. Tijdens onze wekelijkse fietsritten, zitten we ook graag tussendoor op een terrasje voor een lekkere cappucino. Daarnaast fiets ik twee keer per week alleen, om uit de drukte van mijn dagelijkse leven te ontsnappen. Tijdens deze ritten ga ik wel meer voor het behalen van doelen en haal ik het uiterste uit mezelf. Tijdens de fietstochten met vriendinnen gaat het me meer om de combinatie van gezelligheid en beweging. Fietsen geeft me een gevoel van vrijheid, ik vind het fijn dat die vrijheid nu ook terug te vinden is in de keuze van mijn fiets!

De kabels zijn bij Fons erg mooi weggewerkt in het frame, door de matte afwerking vind ik de fiets nog strakker en stijlvoller. Ik ben blij dat deze fiets niet zo schreeuwerig is, dat zie je tegenwoordig te vaak en daar hou ik helemaal niet van. De kleur is erg apart, ik heb deze gekozen omdat ik dit nog nooit eerder heb gezien. Ik vind het leuk als ik op een unieke fiets rijd. Voor de groepen heb ik de Shimano Ultegra genomen en voor de wielen de Scope R5. Beide keuzes zijn extra licht, zodat ik nog harder kan gaan. Al de onderdelen passen helemaal bij mij, waardoor ik nog zelfverzekerder op de fiets zit en ik ben verliefd op de unieke kleur en het design!

Wil jij ook een Fons Strada Disco zoals die van Simone?

Bekijk hem in de configurator, en pas hem nog aan naar jouw eigen smaak!