Onze Fons Gravel bike opties

In onze configurator kan je jouw Multistrada zelf samenstellen zodat je een gravel bike op maat krijgt. Hierbij kan je zelf de kleur van het frame en het logo bepalen, en nog aangeven of je liever een glanzende, metallic of matte gravel bike wilt. Daarnaast heb je verschillende opties in wielen, remmen en groepen. Omdat we het belangrijk vinden dat jouw gravel bike voor dames helemaal bij jou past. Vind je het lastig om online een fiets samen te stellen of wil je nog meer informatie over de opties? Maak dan een afspraak in onze showroom of neem contact met ons op. We bespreken graag alle opties voor jouw Fons Multistrada, er is namelijk nog meer mogelijk dan de opties in onze configurator! Bespreek jouw wensen met ons, zodat we kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen. Daarnaast kan je alle RAL-kleuren bekijken en kiezen in de showroom!

Opties in groepen

De 13-speed Campagnolo Ekar groepset is een onconventionele gravel groepset. Ekar is de lichtste complete gravelgroepset die momenteel verkrijgbaar is: betrouwbaar en high-performance. Met een breed scala aan gravel- of all-road specifieke combinaties zonder compromissen.

De 13-speed Ekar-achterderailleur is een volledig nieuw ontwerp om u de beste rijervaring en maximale betrouwbaarheid te bieden voor uw gravel-, all-road- en endurance ritten op de moeilijkste terreinen waar je jezelf wilt testen en uitdagen. Ekar biedt het beste van de bewezen remprestaties van het hydraulische Campagnolo-systeem en de bekende technologie van Ergopower-bedieningselementen, allemaal geoptimaliseerd voor gebruik op gravelfietsen. Met een zorgvuldige materiaalkeuze om de optimale balans tussen sterkte, duurzaamheid en een laag gewicht te bereiken die gravel uitdagingen verlangen.

Shimano GRX is een serie componenten die is ontworpen voor gravel- en avontuurlijke rijders, bikepackers en cyclocross-racers, welke een breed scala biedt aan mogelijkheden.

Bij Fons leveren we alleen de 1X 11-speed opties in zowel mechanische als elektronische versies. 

De GRX 600- of 800-serie bieden versnellingen met een groot of klein bereik en integratie met dropper-posten voor de wat meer spannende technische afdalingen. Shimano GRX is niet een standaard volledig complete groepset. Deze groepset combineert de belangrijkste technologieën en componenten van de huidige race- en mountainbike-groepsets om jou als berijder bijna onbeperkte opties te bieden voor de omstandigheden en eisen die jij wilt of nodig hebt. 

Dat klinkt allemaal heel eenvoudig, maar soms wordt het gecompliceerd door het feit dat je niet elk onderdeel op elk niveau kunt krijgen. Je kunt geen complete RX600 groepset kopen omdat er bijvoorbeeld niet zoiets bestaat als een RX600 achterderailleur. als je een mechanische achterderailleur met 11 versnellingen wilt, moet je voor RX800-niveau gaan. Met andere woorden, je moet af en toe mixen en matchen. Maar maak je geen zorgen, want wij helpen je met het selecteren van de van de juiste componenten voor jou.

Het belangrijkste verschil tussen de GRX 800 en de GRX 600 crank is dat de GRX 800 Shimano's hollow-tech cranks gebruikt om het gewicht te reduceren.

Opties in remmen

De schijfrem werkt op bijna elk gebied beter dan de conventionele rem en wordt door velen gezien als de toekomst voor de racefiets. Bij Fons zijn we echt overtuigd van de enorme toegevoegde waarde van de schijfrem. Je kan de remkracht bij een schijfrem namelijk veel beter doseren, waardoor je meer controle krijgt tijdens het fietsen.

Ten opzichte van de conventionele rem, werkt de schijfrem veel beter bij nat weer. Zo kan je bij alle weersomstandigheden rekenen op een goede remkracht, omdat je niet eerst het vuil van je velgen hoeft af te remmen. Hierdoor sta je in natte weersomstandigheden meters eerder stil en dat kan het verschil maken tussen een aanrijding of een veilige stop. Door de schijfrem kan je bredere banden met een lagere rolweerstand monteren, waardoor je nog comfortabeler en met meer grip en snelheid kunt rijden. Omdat er geen slijtage op de velg plaatsvindt, kunnen je wielen ook nog eens langer mee! Door de schijfrem zit de wrijvingswarmte van de rem niet direct op je velg, waardoor je ook tegen een klapband door oververhitting afscheid kan nemen!

Een ander belangrijk voordeel volgens ons is dat ontwerpers en berijders veel minder rekening hoeven te houden met de breedte van banden en wielmaten. Dat geeft keuzevrijheid.

Fons rust haar fietsen uit met de laatste standaard van beschikbare technieken. We gebruiken steekassen voor een stijvere montage van de wielen, zodat je torderen en piepende remmen voorkomt. Daarnaast maken we gebruik van de compacte flat mount montage van de remklauwen en we gebruiken alleen hydraulische remmen omdat die veel constanter presteren. We hechten namelijk veel waarde aan jouw veiligheid!

Opties in wielen

Ook onze standaard, maar zeker geen budget, wielset van Shimano is van hoge kwaliteit, bewezen betrouwbaar en staan bekend om hun lange levensduur. Deze wielen hebben een hele goede lagering, waardoor je een lagere rolweerstand krijgt en zijn makkelijk te onderhouden.

Bij de start van dit project was het doel van Scope om de beste off-road wielset te ontwikkelen voor gebruik in gravelbikes en XC-mountainbikes. Waar de meeste van hun concurrenten zich op één specifiek gebied concentreren, zoals; gewicht, laterale stijfheid, comfort of duurzaamheid, was het doel van Scope engineers, om alle belangrijke producteigenschappen te combineren in één allround offroad wielset.

Scirocco is een solide, nauwkeurig aluminium wiel dat verfijnde oplossingen biedt in een supercompetitief, raceklaar pakket. Dit is een wiel met attitude, geschikt voor zowel training als racen. Dankzij het medium profiel past hij perfect op elke racefiets en reageert hij maximaal wanneer er wordt getrapt door de krachtigste sprinters of de lichtste klimmers. Elke watt wordt verbeterd, elke bocht wordt met precisie genomen, elke rit zal intenser en plezieriger zijn mede dankzij het extreme comfort dat wordt gegarandeerd door het brede velg bed. 

De SHAMAL-serie betekend voor Campagnolo altijd een evolutionaire stap buiten haar eigen grenzen. Buiten de gebaande paden denken, gericht op de toekomst. Van de SHAMAL Ultra, een aluminium wiel dat altijd al een benchmark is geweest op het gebied van respons en gebruiksgemak, tot de Shamal Carbon Disc Brake, een carbon wiel met een meer toegankelijke prijs, maar met alle capaciteiten die nodig zijn om de perfecte alleskunner te zijn. De Shamal Carbon schijfrem is het eerste Campagnolo endurance-wiel dat bredere banden kan hebben en maximaal comfort biedt tijdens langere ritten, zelfs op gravelpaden.